MENIU CAUTĂ

Elev din Buzău, medaliat la un concurs internațional de robotică

Distribuie

Deși mulți copii de vârsta lui se joacă la calculator sau pe tabletă, un elev doar 14 ani din Buzău a câștigat un premiu important la un concurs internațional de robotică. Pavel Cristian Ioniță a cucerit medalia de bronz datorită unui robot performant, realizat împreună cu un elev din Brăila.

Băiatul, care este elev în clasa a șaptea la Școala nr.11 din Buzău, a participat la concursul internațional Infomatrix, desfășurat la sfârșitul lunii trecute în Capitală, notează stiridebuzau.ro. Pasionat de informatică și de robotică, Pavel Cristian Ioniță a format echipa Atom împreună cu Gabriel Sofrone, care elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Gh. M. Murgoci, din municipiul Brăila. Aceștia au fost coordonați de Cristina Elena Anton, profesoară de informatică la colegiul brăilean.

Adolescenții au creat roboțelul Lego, cu care au câștigat medalia de bronz la secțiunea Lego Line Follower. Robotul a fost programat în așa fel încât să urmeze un traseu marcat cu linie neagră într-un timp cât mai scurt. Dispozitivul creat de echipa Atom a fost capabil să parcurgă traseul în 110 secunde, în condițiile în care timpul alocat a fost de 180 de secunde.

Elev din Buzău, medaliat la un concurs internațional de robotică. S-a întrecut cu sute de concurenți din toată lumea

Concursul international de robotică „Infomatrix” se desfășoară în fiecare an, pe parcursul a cinci zile, în București. Competiția de proiecte informatice este adresată atât elevilor de liceu, cât și studenților. Acesta este singurul concurs international din țara noastră în acest domeniu la care participă anual peste 100 de echipe din lumea întreagă.

Prima ediție a concursului de robotică a avut loc în 2013. De atunci, etapa internațională a competiției este organizată an de an în țara noastră. Infomatrix s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante competiții de IT, la nivel mondial, găzduind zeci de țări cu proiecte inedite și de înaltă calitate.

sursă foto: stiridebuzau.ro

Citește mai multe despre 1 iunie, Ziua Copilului, Buzău, concurs și robotica pe Libertatea.

Comentarii