Cazul de-o violență ieșită din comun a avut loc, marți, la Școala Gimnazială nr. 1 din Rovinari, județul Gorj. Un elev de clasa a cincea i-a povestit mamei că a fost bătut, fără motiv, de profesorul de matematică Ion Pința, în timpul unei pauze dintre cursuri, informează igj.ro.

„În timp ce se juca în mod politicos cu colegele lui pe culoarul de la etajul 3 din fața clasei, a fost lovit în mod repetat fără motiv cu capul de colțul hidrantului de către profesorul Pința Ion, cadru didactic nou în această școală. Tot acest incident grav este filmat de camerele amplasate la acest etaj. După ce a fost lovit, fiul meu fiind traumatizat și plângând în hohote de durere, i s-a interzis timp de o oră să ia legătura cu noi, părinții”, a declarat, pentru sursa citată, Constantin Diaconu, tatăl elevului, aflat în străinătate când a aflat despre grovăzie.

De îndată ce a aflat despre grozăvie, mama băiatului de 11 ani s-a dus într-un suflet la școală ca să ceară explicații. Femeia a mărturisit că a fost șocată de atitudinea profesorului de matematică.

„Acest profesor a recunoscut fapta și i-a răspuns pe un ton arogant că, dacă consideră poate merge cu fiul meu la un control neurologic. Directoarea adjunctă a școlii a menționat că a mai lovit și alți elevi de la începutul anului școlar, iar dumneaei nu poate lua ca măsură doar o mustrare, ori conform legii este interzis orice act de violență fizică asupra elevilor”, a adăugat tatăl elevului bătut.

Cazul va fi analizat de Consiliul Profesoral, Consiliul de Administrație și Comisia de disciplină. Sancțiunea va fi de mustrare, fiind la prima abatere, în cazul în care se va constata că l-a agresat pe copil, notează sursa citată.

„Profesorul era de serviciu pe culoarele școlii. Plimbându-se printre ei, profesorul spune că l-a văzut pe copil împingând o colegă, iar atunci l-ar fi luat de mână și l-a zgâlțâit. Copilul s-a speriat. Nu-l durea nimic. Este și un copil timid. Învață foarte bine. Nu acceptăm violența în școală”, a precizat, pentru igj.ro, Maria Bodislav, director adjunct al Școlii Gimnaziale nr.1 din Rovinari.

Incidentul a intrat în atenția Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, după ce mama a depus o plângere împotriva profesorului, în vârstă de 65 de ani, cercetat pentru lovire sau alte violențe.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Rovinari au fost sesizați de mama unui elev cu privire la faptul că fiul ei ar fi fost agresat de un profesor de matematică în timpul orelor de curs. S-a întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violențe”, a precizat Miruna Prejbeanu.

Chemată la audieri, mama și-a retras plângerea împotriva dascălului pentru că fiul ei nu a rămas cu nicio rană în urma incidentului. Femeia le-a povestit polițiștilor că profesorul le-ar fi împins pe băiat, care s-a lovit apoi cu capul de un hidrant.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Nu este singurul astfel de caz petrecut în școlile din România. La începutul lunii septembrie, un profesor a fost filmat în timp ce bate un elev în județul Neamț. Furios din calea afară pentru că a fost jignit, profesorul de matematică s-a năpustit asupra unui băiat pe care l-a agresat și l-a amenințat cu moartea.

sursă foto: igj.ro


Citește și VIDEO | De la dumbrava minunată la Dumbrava spionată! Angajatele din primărie își acuză edilul că le urmărește cu aparatură audio-video


 

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze