Mergi direct la conținut »
Zeci de elevi, blocați pe munte la Piatra Arsă, pe Platoul Bucegilor. Excursie cu ghinion, de Ziua Educației | VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Zeci de elevi, blocați pe munte la Piatra Arsă, pe Platoul Bucegilor. Excursie cu ghinion, de Ziua Educației | VIDEO

Zeci de elevi, blocați pe munte la Piatra Arsă, pe Platoul Bucegilor. Excursie cu ghinion, de Ziua Educației | VIDEO

Patruzeci de elevi au rămas blocați pe munte la Piatra Arsă, pe Platoul Bucegilor, după ce autocarul care-i transporta nu a mai pornit. Abia după cinci ore, copiii au fost coborâți, joi, de jandarmi și duși apoi cu trei microbuze în Sinaia. De acolo, au fost preluați de un alt autocar spre București.

De Cristian Simion,

Excursia cu ghinion a fost organizată de către cadre didactice și elevii de la o școală particulară din Capitală. Patruzeci de elevi, cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, însoțiți de 12 adulți, au urcat cu un autocar la Piatra Arsă. La întoarcere, șoferul a constatat că autovehiculul nu mai pornește.

Bărbatul a sunat la 112 ca să ceară ajutor. Inițial, a crezut că autocarul nu mai pornea deoarece nu mai trăgea combustibil, fiind parcat în pantă. Alături de jandadrmii prahoveni, șoferul a mers să facă rost de canistre pentru a umple rezervorul cu motorină.

Demersul lor a fost însă unul zadarnic, fiindcă s-a dovedit că autocarul are, de fapt, probleme tehnice. Jandarmii au luat apoi legătura cu autoritățile și au reușit să găsească trei microbuze care au urcat la Piatra Arsă pentru a-i prelua pe copii și pe însoțitorii lor

Abia spre seară, în jurul orei 20, după aproape cinci ore de așteptare, elevii au început să coboare de pe munte, însoțiți de jandarmi.

Elevii vor fi preluați din Sinaia de un alt autocar care-i va transporta la București.


Citește și A fost descoperit mormântul lui Moş Crăciun! Este total neașteptat unde se află | FOTO


 

Close
Închide
  Close