MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2018 18:42

Elevi din Timișoara, premiați la finala unui concurs organizat de NASA. Au programat roboți pentru Stația Spațială Internațională

Distribuie

Performanță impresionantă pentru un grup de elevi din Timișoara care au fost premiați la finala unui concurs organizat de NASA. Adolescenții au reușit să se claseze pe locul secund în finala competiției ZeroRobotics care a avut loc în Massachusetts.

Tinerii au avut nevoie de susținere pentru a putea pleca în Statele Unite, unde ne-au reprezentat cu succes, notează Opinia Timișoarei.

„Astăzi vise au fost împlinite. Am realizat un lucru la care visează unii elevi de vârsta noastră. După luni de lucru, codul scris de noi împreuna cu coechipierii noștri din America și Italia a fost rulat pe Stația Internațională, în spațiu. Pe lângă acestea, am reușit să excelăm în această competiție și am ieșit pe locul al 2-lea.

De asemenea, am cunoscut personalități importante pentru evoluția științei care sunt o sursă de inspirație pentru noi și pentru o grămadă de oameni în întreaga lume. Am avut plăcerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronauții care au fost în a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station). Am învățat foarte multe din aceasta și sperăm ca din ce în ce mai mulți elevi vor putea să aibă parte de o astfel de experiență', au scris elevii pe Facebook.

Elevii din Timșoara s-a întrecut cu echipe din întreaga lume pentru un loc în finală. Au participat la competiții între roboții pe care i-au creat. Concursurile au avut loc pe platforma online a Institutului Tehnologic din Massachusetts (MIT). În finală, roboții s-au întrecut chiar la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Potrivit sursei citate, echipa a fost formată din elevi de la Colegiul Național Bănățean și Liceul „Grigore Moisil'. Adolescenții au fost invitați să participe la finala Concursului Internațional „Zero Robotics', care are ca scop programarea roboților SPHERES – sateliți experimentali de la bordul Stației Spațiale Internaționale.


Citește și N-am progresat, ba dimpotrivă! Închiderea drumurilor pe viscol era interzisă în România acum 150 de ani


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Gestul fabulos făcut de handbaliste după înfrângerea cu Rusia
Loading...
Comentarii