Toate informațiile despre Bacalaureat 2018, AICI


Printre cele mai răspândite surse de „inspirație” au fost copiuțele, dar și căștile pentru telefoane mobile. De exemplu, în județul Dolj, doi candidați au fost eliminați de la prima probă scrisă de la Bacalaureat 2018, cea de Limba și literatura română.

Potrivit Gazeta de Sud, unul dintre candidați susținea examenul de Bacalaureat la Colegiul ”Gheorghe Chițu” din Craiova, iar celălalt la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filișanu” din Filiași.

„Un candidat a fost găsit cu căști, iar altul cu fițuici”, a explicat, pentru sursa citată, inspectorul școlar general Monica Sună.

La nivelul județului Dolj, proba scrisă la Limba și literatura română a fost susținută de 3609 elevi, fiind înregistrați și de 374 de absenți.


VIDEO / Rezolvarea subiectelor date la Limba şi literatura română la Bacalaureat 2018


În județul Gorj, doi elevi au fost eliminați de la examenul de Bacalaureat. Unuia i-a sunat telefonul în timpul examenului, iar celălalt a fost prins copiind de pe telefonul mobil, scrie Pandurul. La prima probă a examenului au lipsit peste 200 de elevi din 3.100 de înscriși în județul Gorj.

De asemenea, un elev de la Colegiul Spiru Haret din Ploiești a fost eliminat din sală pe motiv că a încercat să copieze, scrie Observatorul Prahovean.

În județul Prahova, la prima sesiune de Bacalaureat 2018 s-au înscris 5.181 de elevi.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Sfaturi pentru BACALAUREAT 2018 la Limba și literatura română

Absolvenții surprinşi cu materiale interzise sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă le-au folosit sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.  Totodată, toate sălile de examen au camere de supraveghere video și audio funcţionale.

„Există monitorizare video și audio în toate centrele de examen și cele zonale de evaluare. Toate unitățile au fost obligate să asigure supravegherea video și audio în toate sălile de exemen, în sălile în care se face descărcarea și multiplicarea  subiectelor, în sălile în care se face predarea și primirea lucrărilor între profesorii asistenți și membri comisiilor, în sălile în care are loc evaluarea lucrărilor scrie din centrele zonale de evaluare”, a declarat, pentru Libertatea, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat.


Subiectele date la Limba și literatura română la BACALAUREAT 2018. Genul liric, subiect la real, cât și la uman


Totodată, secretarul de stat a atenționat că, pentru rezolvarea subiectelor de la examenul de Bacalaureat 2018, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Pentru prima oară în istorie, examenul de Bacalaureat a început în feburarie. Pe 12 februarie a avut loc prima probă orală la limba şi literatura română. Au urmat între 16 şi 20 februarie competenţele digitale, iar mai apoi, în 21 şi 22 februarie, elevii au fost testaţi la o limbă de circulaţie internaţională. Aceste examene nu contează, însă, la media finală.


Citește și BACALAUREAT 2018 la Limba și literatura română. Absolvenții de clasa a XII-a au dat primul examen scris


 

 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare