Mergi direct la conținut »
Elevii ar putea avea reduceri mai mari la transportul public
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Elevii ar putea avea reduceri mai mari la transportul public; Ce prevede proiectul de lege inițiat de PSD

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Vineri, 29 septembrie 2017, 16:49

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal ar putea beneficia de reduceri mai mari la transportul local în comun, de suprafață și subteran, potrivit unui propuneri legislative depusă la Cameră Deputaților și aflată în dezbatere publică. În prezent, elevii din gimnaziu și liceu beneficiază de 50% reducere la abonamentele de RATB și metrou, iar dacă legea va fi adoptată, se va menționa că reducerea este de minimum 50%. 

Ad placeholder

Astfel, propunerea legislativă prevede că elevii vor beneficia de un tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, transportul intern auto, feroviar şi naval, faţă de procentul fix de reducere cu 50% cum este în prezent.

Proiectul de lege este iniţiat de 62 de parlamentari PSD, printre care şi premierul Mihai Tudose.

Proiectul mai prevede că elevii vor beneficia, de asemenea, de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, faţă de procentul fix de reducere cu 75%, cum este în prezent.

Iniţiatorii consideră că în forma actuală a Legii Educaţiei se creează o discriminare faţă de studenţii de până în 26 de ani care beneficiază de tarife reduse cu minimum 50% pentru transportul local în comun, și limitează dreptul autorităților locale de a stabili reduceri mai mari pentru aceste abonamente.

„De asemenea, interpretarea restrictivă a art. 84 alin. (1) ‘tarif redus cu 50%’ aduce o îngrădire a principiilor autonomiei locale, limitând dreptul autorităţilor administrative locale de a stabili, pe baza unor regulamente locale şi în funcţie de posibilităţile bugetului local, facilităţi suplimentare faţă de minimul de 50%”, susţin iniţiatorii, în expunerea de motive.

Citește și: VIDEO/ Primarul care străbate pe jos 320 de kilometri, ca să aducă apă potabilă în localitatea sa. Și-a cusut singur bătăturile de la picioare și a mers mai departe

Ad placeholder
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close