Mergi direct la conținut »
Elevii de 10 de la Bacalaureat. Au luat nota maximă la toate probele examenului maturității Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Elevii de 10 de la Bacalaureat. Au luat nota maximă la toate probele examenului maturității

Elevii de 10 de la Bacalaureat. Au luat nota maximă la toate probele examenului maturității

Elevii de 10 de la Bacalaureat au reușit, cu multă ambiție și muncă, să ia nota maximă la „examenul maturității”. În toată țara, doar 104 absolvenți au obținut media generală 10 la Bacalaureat 2018.


Vezi aici toate rezultatele de la Bacalaureat 2018


Ministerul Educației Naționale (MEN) a afișat miercuri, 4 iulie, rezultatele obținute de cei aproape 136.800 de mii de elevi la Bacalaureat 2018.  Tot astăzi, între orele 12:00 – 16:00, se pot depune și contestațiile, care vor fi soluționate în perioada 5 – 8 iulie.

La Bacalaureat 2018, numai 104 elevi din țară au obținut media 10, din care 17 elevi din București.

Andra Tofan, singura elevă din Suceava care a luat 10 la Bacalaureat 2018. A fost șefă de promoție la Colegiul „Petru Rareș” și vrea să plece în Anglia

În județul Suceava, singura medie generală de 10 la Bacalaureat 2018 a fost obţinută de Andra Tofan de la Colegiul „Petru Rareș”.

Tânăra din Suceava a fost șefă de promoție și a obținut nota maximă la toate probele examenului de Bacalaureat. Andra are planuri mari deoarece vrea să studieze la Queen Mary University of London.

Andra Tofan e printre elevii de 10 de la Bacalaureat. 104 tineri au luat nota maximă la examen

sursă foto: Facebook

Potrivit obiectivdesuceava.ro, Andra Tofan a fost elevă la profilul de matematică – informatică și a susținut „examenul maturității” la la Limba română, Matematică și Fizică.

Andra Tofan a obținut rezultate remarcabile la olimpiadele de limbă germană, calificându-se și la etapa națională a competiției. Tânăra din Suceava a făcut parte din clubul de dezbateri academice „Polemici cordiale”, având rezultate bune în competițiile de debate.

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e bărbatul cu coronavirus: ”Consultăm TOȚI PACIENȚII CU ACELAȘI ECHIPAMENT. Dacă unul e pozitiv le dăm tuturor”!
Recomandări

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e bărbatul cu coronavirus: ”Consultăm TOȚI PACIENȚII CU ACELAȘI ECHIPAMENT. Dacă unul e pozitiv le dăm tuturor”!

 

Ioana Iris Roatiș a obținut singura medie de 10 din județul Satu Mare

Absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, unde a fost șefă promoție, Ioana Iris Roatiș a obținut media generală 10 la Bacalaureat, singura din județul Satu Mare.

Ioana Iris Roatiș e printre elevii de 10 de la Bacalaureat. 104 tineri au luat nota maximă la examen

sursă foto: Facebook

Iris Roatiș are un palmares impresionant. Tânăra din Satu Mare a obținut premii de la opt olimpiade naționale și a fost laureata mai multor competiții naționale și internaționale de dans sportiv.

Potrivit observator.tv, pe locul secund s-a clasat Ioana Lazăr, tot de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, cu media 9,93. Media 9,93 a mai fost obținută de alți doi elevi, respectiv Ramona Andreea Paul, de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș, și Antonia Annamaria Varga, de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” din municipiul Satu Mare.

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: ”Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”
Recomandări

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: ”Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”

 

Diana Dehelean, singura elevă din Timișoara care a luat 10 pe linie la Bacalaureat 2018

Diana Dehelean a obținut nota maximă la toate probele susținute la Bacalaureat 2018. Tânăra a obținut singura medie de 10 din județul Timiș, conform statisticilor Ministerului Educației.

Diana Dehelean e printre elevii de 10 de la Bacalaureat. 104 tineri au luat nota maximă la examen

sursă foto: Facebook

Diana a obţinut nota maximă la Limba şi Literatura Română, la Limba Germană, la Matematică şi la Anatomie. Ea a absolvit Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara.

Totodată, alţi 400 de elevi din județul Timiş au obţinut medii cuprinse între 9.00 şi 9.99.

Rata de promovare în județul Timiș la Bacalaureat 2018 este de 63,61 la sută.

Doi absolvenți din Hunedoara au luat 10 pe linie la Bacalaureat 2018

În județul Hunedoara, doar doi din cei peste 2.800 de absolvenți înscriși au obținut medii generale de 10, scrie Ziarul Hunedoreanului.

Elevii de 10 de la Bacalaureat

Andrei Lazăr și Iulia Corici sunt singurii absolvenți din Hunedoara care au luat 10 pe linie la Bacalaureat | sursă foto: zhd.ro

Momente emoționante.Cum au fost primiți oamenii recuperați de pe urma coronavirusului
Recomandări

Momente emoționante.Cum au fost primiți oamenii recuperați de pe urma coronavirusului

 

Iulia Corici este tânăra din Petroșani care a luat nota maximă la probele de matematică, fizică și informatică de la Bacalaureat 2018. Rezultatul obținut la examenul maturității îi dă încredere pentru următoarea provocare – admiterea la Politehnică în București.

„Aș vrea să dau la Politehnica din București, la Facultatea de Automatizări și Calculatoare. Mi-am pus problema dacă să plec să studiez în afara țării până în urmă cu doi ani, dar am realizat că există facultăți bune și în România. M-am interesat la Târgul de Facultăți, unde am descoperit această facultate, care mă va ajuta să am o carieră în domeniul IT”, a spus Iulia, conform sursei citate.

Și Andrei Mihai Lazăr a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Tânărul a  absolvit Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara și a participat la mai multe olimpiade naţionale de limba română, limba engleză şi limba franceză. Mai mult, Andrei a scris şi două cărţi de eseuri.

Andrei Lazăr ar fi putea studia la o universitate din străinătate, însă visează la o carieră în România. Va merge la Facultatea de Litere din Cluj – Napoca, unde va studia limba română şi limba engleză

„Niciodată nu mi-am dorit să studiez în străinătate, consider că oferta educaţională din Cluj-Napoca este una de excepţie şi că îmi va oferi o pregătire solidă pentru profesia pe care mi-aş dori să o urmez. Vreau neapărat să predau limba şi literatura română şi nu aş vrea să o predau ca limbă străină unor străini”, a precizat Andrei, conform sursei citate.

Două eleve din județul Sibiu au luat 10 pe linie la Bacalaureat. Denisa Frățean: „Nu-mi doresc să plec din țară”

Denisa Frățean și Teodora Popa sunt cele două eleve din județul Sibiu care au obținut media generală 10 la Bacalaureat, potrivit Tribuna.

Elevii de 10 de la Bacalaureat

Denisa Frățean (stânga) și Teodora Pop sunt cele două eleve care au luat 10 pe linie la Bacalaureat 2018

Denisa a absolvit Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și vrea să studieze la Facultatea de Litere, profilul română-engleză, cel mai probabil în Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga ”, deoarece vrea să devină profesoară de limba română. „În viitor aș vrea să devin profesor de limba română. Acesta este visul meu din clasa a V-a, atunci când m-am calificat prima data la olimpiada națională de limba română”.

„Mi-aș dori foarte mult să devin profesor de limba română, fiindcă limba română este materia mea de suflet și ar fi meseria pe care aș practica-o cu plăcere. Într-adevăr, este o meserie puțin apreciată, dar îmi doresc să găsesc metode inedite de a-i atrage pe elevi și de a-i inspira. Nu mi-aș dori să plec din țară, dar mi-aș dori să studiez într-o altă Românie în care valorile sunt apreciate și promovate ”, explică ea.

Elevele din județul Cluj care au luat 10 pe linie la Bacalaureat 2018

Trei eleve au obținut media generală 10 la Bacalaureat în județul Cluj, unde s-a înregistrat o rată de promovare de 81,14 la sută.

Două eleve, care au absolvit licee din Cluj, au obținut media 10 la Bac, în vreme ce a treia medie de 10 a fost obținută de o elevă din Turda.

Iulia Andreea Drăgan a aflat că a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat din Turda. Tânăra a fost șefă de promoție la Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

Iulia Andreea Drăgan e printre elevii de 10 de la Bacalaureat. 104 tineri au luat nota maximă la examen

Iulia Andreea Drăgan
sursă foto: Facebook

Iulia Andreea Drăgan a luat nota 10 la Limba și literatura română, la Matematică și la Anatomie.

Andrada-Ioana Damian-Buda și Maria Otilia Drugan sunt elevele din municipiul Cluj-Napoca notate cu 10 pe linie la Bac.

Maria-Otilia Drugan e printre elevii de 10 de la Bacalaureat. 104 tineri au luat nota maximă la examen

Maria-Otilia Drugan
sursă foto: Facebook

Andrada-Ioana Damian-Buda a absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și a obținut nota 10 la limba și literatura română, la matematică și la chimie organică.

De asemenea, Maria-Otilia Drugan, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, a luat și ea 10 pe linie la Bacalaureat. Ea a susținut examenul la disciplinele Limba și literatura română, Matematică și Anatomie.

Cinci eleve din Bistrița au reușit să obțină 10 la examenul de Bacalaureat 2018

Datele Ministerului Educației arată că în județul Bistrița-Năsăud s-au obținut cinci medii generale de 10 la examenul de Bacalaureat 2018.

Potrivit observator.tv, Elevii de 10 de la Bacalaureat în județul Bistrița-Năsăud sunt:

  • Corina Mirela Coman, elevă a Colegiului Naţional ‘Andrei Mureşanu’ din Bistriţa;
  • Andrada Scurtu, elevă a Colegiului Naţional ‘Liviu Rebreanu’ din Bistriţa;
  • Ana-Maria Bugnariu, elevă la Liceul ‘Radu Petrescu’ din Prundu Bîrgăului;
  • Maria Albu, elevă la Liceul ‘Radu Petrescu’ din Prundu Bîrgăului;
  • Eliza Adela Mureşan, elevă a Colegiul Național ‘Petru Rareș’ din Beclean.

Cele cinci tinere au reușit performanța de a obține nota maximă la fiecare probă a examenului de Bacalaureat.

Conform datelor edu.ro, rata de promovare la Bacalaureat 2018 în județul Bistrița-Năsăud a fost de 69,22 la sută.

În topul cu cea mai mare rată de promovare sunt judeţele Cluj (81,14 la sută), Iași (80,27 la sută ) şi Brăila (77,13 la sută).

Bucureştiul are o rată de promovabilitate de 72,8 la sută.


Citește și Primarul din România care a tăiat salariile cu 20%, inclusiv pe al său. Cum motivează decizia


 

Close
Închide
  Close