Mergi direct la conținut »
Elevii din București reiau luni cursurile. Firea: „Nu vor mai fi motive întemeiate pentru a se întrerupe”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Elevii din București reiau luni cursurile. Firea: „Nu vor mai fi motive întemeiate pentru a se întrerupe”

Elevii din București reiau luni cursurile. Firea: „Nu vor mai fi motive întemeiate pentru a se întrerupe”

Elevii din București reiau luni cursurile, suspendate în această săptămână din cauza gerului și a viscolului. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că săptămâna viitoare va veni un nou val de ninsori, însă nu vor mai fi motive întemeiate pentru a se întrerupe cursurile.

Elevii din București s-au bucurat de o vacanță prelungită de o săptămână. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a decis suspendarea cursurilor toată săptămâna, din cauza gerului și a viscolului. Orele vor fi reluate luni, 16 ianuarie, a anunțat edilul.

„Am primit avertizare de la specialiștii în meteorologie că începând de luni seara, marți și miercuri va ninge din nou în Capitală. Se va așeza din nou un strat de zăpadă, în jur de 20 de centimetri, deci mai mic decât cel de săptămâna trecută. Îl vom gestiona, ne pregătim în toate aceste zile. Școlile vor începe, toate. Atât creșe, grădinițe, școli, licee — luni, 16 ianuarie. Nu vor mai fi motive întemeiate pentru a se întrerupe cursurile. Dacă acestea vor apărea, (…) vom lua măsura la momentul potrivit, în consultare cu Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar General. Acum, pe baza prognozei pe care o avem, nu ar fi motive pentru întreruperea cursurilor. Dacă se va întâmpla așa ceva, vom anunța în timp util. Deocamdată, școala începe luni și rămâne deschisă până la vacanța din februarie”, a spus Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

În cursul serii de vineri, primarul Capitalei a venit cu noi precizări şi a spus că este posibil ca marţi, 17 ianuarie, cursurile să înceapă de la ora 9, în loc de ora 8.

Decizia primarului Capitalei de a închide școlile până la sfârșitul săptămânii a fost urmată de hotărâri similare și în alte județe.

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie, când sunt suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, se realizează până la sfârşitul anului şcolar, fiind vorba de ore de evaluare, şi nu de predare.

Close
Închide
  Close