Mergi direct la conținut »
13 morţi, după prăbuşirea unui elicopter militar în Kazahstan în condiții de vreme severă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

13 morţi, după prăbuşirea unui elicopter militar în Kazahstan în condiții de vreme severă

Un elicopter Mi-8 al Ministerului Apărării din Kazahstan s-a prăbuşit, miercuri, în regiunea Kizilordinsk din sudul ţării, în apropiere de graniţa cu Uzbekistanul. În urma impactului cu solul, toţi cei 13 aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, a anunţat preşedintele țării, Kasîm-Jomart Tokaev.

De Dragoș Tănase,

Accidentul s-a produs în cursul unor exerciţii, a menţionat pe Twitter noul şef al statului, care a transmis condoleanţe familiilor celor ucişi, precizând că vor beneficia de asistenţă materială.

Acesta a menţionat că a ordonat o anchetă în legătură cu prăbuşirea elicopterului, care făcea parte dintr-un escadron de patru aparate de zbor şi se deplasa pe o rută între portul Aktau la Marea Caspică şi oraşul Şimkent din estul Kazahstanului.

Aeronavele, în care călătoreau membri ai forţelor speciale, efectuau manevre de zbor nocturn în condiţii meteo severe.

Anul trecut, în ultima zi a lunii octombrie, un elicopter militar, care transporta mai mulți oficiali din Afganistan de rang înalt, s-a prăbușit în provincia Farah, aflată în vestul țării, tot din cauza condițiilor meteo severe. Toți cei 25 de oameni aflați la bord au murit.


Citește și… VIDEO | Un pasager a filmat momentul terifiant în care elicopterul în care se afla s-a prăbușit


Close
Închide
  Close