Mergi direct la conținut »
Elicopter SMURD prăbușit | Președintele Republicii Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Elicopter SMURD prăbușit | Președintele Republicii Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe

Elicopter SMURD prăbușit | Președintele Republicii Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de condoleanţe după ce un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit în raionul Cantemir. Toate cele patru persoane aflate la bord au decedat.

Sumar accident SMURD

„Îmi exprim profunda compasiune şi transmit condoleanţe familiilor membrilor echipajului SMURD, care şi-au pierdut viaţa, încercând să salveze o altă viaţă. Este un moment trist pentru cetăţenii de o parte şi de alta a Prutului şi pentru mine personal”, a scris Timofti într-un mesaj publicat pe site-ul Preşedinţiei din Republica Moldova..

Amterior, şi fostul premier Iurie Leancă, liderului Partidului Popular European Moldovean a transmis condoleanţe României.

„De fiecare dată mă bucur mult când SMURD-ul trece Prutul, fiind alături de noi pentru a salva zeci şi sute de vieţi omeneşti. Astăzi, însă, în aceste momente triste, îmi exprim toată compasiunea pentru rudele şi apropiaţii victimelor accidentului tragic de la Cantemir. Condoleanţe România, condoleanţe întregului popor român”, a scris politicianul pe Facebook.

Un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit în Republica Moldova, în timp ce se îndrepta către  Cahul pentru a prelua un pacient. Toate cele patru persoane aflate la bordul aparatului de zbor au murit în urma tragediei. Elicopterul prăbuşit, de tip EC 135, a fost fabricat în 2014, iar ultima revizie a fost făcută în 2016.

Close
Închide
  Close