MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2017 20:28 , de Daniel Ionașcu

Războiul tocilarilor. Elon Musk îl ironizează pe Mark Zuckerberg: ”Are o înțelegere limitată”. De ce s-au certat cei doi miliardari

Distribuie

Ceartă între doi antreprenori de top: Elon Musk, directorul general al Tesla, îl ironizează pe Mark Zuckerberg, fondatorul și șeful Facebook.

Cauza? Inteligența artificială. După ce Elon Musk a cerut reglementarea inteligenței artificiale din cauza pericolului pe care aceasta îl are pentru umanitate, Zuckerberg a caracterizat aceste avertismente drept 'destul de iresponsabile' într-o sesiune de Facebook Live.

Zuckerberg a mai spus că nu-i înțelege pe criticii care vin cu astfel de scenarii apocaliptice. Iar o știre cu declarația lui Zuckerberg a fost postată pe Twitter. Numai că Elon Musk a văzut-o și a avut o replică acidă: 'Am vorbit cu Mark pe această temă. Înțelegerea sa asupra subiectului este limitată'.

Musk este cunoscut pentru faptul că este directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla. De asemenea, controlează SpaceX, companie care vrea să ducă oameni pe Marte din 2025. În fine, Musk este și cofondator al serviciului de plăți online PayPal.

Dar Musk are și o legătură cu inteligența artificială: el deține o inițiativă în domeniu, numită OpenAI. Aceasta a luat ființă în decembrie 2015 și nu are ca scop profitul, ci cercetarea. OpenAI a primit deja o finanţare de un miliard de dolari, între investitori aflându-se un alt miliardar, Peter Thiel – cofondator al PayPal alături de Musk şi actual membru al consiliului de administraţie al Facebook.

OpenAI vrea să facă inteligenţa artificială disponibilă pentru toată lumea, scopul său declarat fiind de a contracara influenţa prea mare pe care ar avea-o companiile care dezvoltă astfel de sisteme acum, aluzie la Google, Facebook, Amazon, Microsoft şi Apple, sau statele lumii precum SUA, Rusia sau China.

Musk are o avere estimată în timp real de revista americană Forbes la 16,2 miliarde de dolari.

Zuckerberg are și el legătură cu inteligența artificială deoarece Facebook începe să includă astfel de algoritmi. Cofondator al Facebook, el este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, cu o avere estimată de aceeași revistă la 68,6 miliarde de dolari. Pe lângă Facebook, mai nou Zuckerberg vrea să se facă și patron al unei echipe de fotbal, țintind clubul londonez Tottenham.


Citește și: Cât plătea preotul-cântăreț Cristian Pomohaci pentru o partidă de amor. Dezvăluiri șocante


 

Citește mai multe despre elon musk, Mark Zuckerberg, Inteligenta artificiala, robotica și tesla pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii