De Iulian Budușan,

După ce a ales pentru copilul său un nume ce seamănă cu denumirile roboţilor  – X Æ A-12 – Elon Musk a declarat într-o emisiune că, în circa zece ani, este posibil ca oamenii să nu mai aibă nevoie de cuvinte, pentru a comunica, susţine acesta, scrie Mediafax.

Joi, în timpul emisiunii Joe Rhogan Experience, gazda show-ului l-a felicitat pe Musk pentru al şaselea băieţel al său, născut în această săptămână, şi l-a întrebat cum se pronunţă numele copilului.    

Râzând, Musk a replicat: „Contribuţia majoră e a partenerei mele… Ea se pricepe la nume. Este litera X, apoi Æ, care se pronunţă ash, iar A-12 e contribuţia mea”. El a explicat că A-12 înseamnă „Arhanghel – 12”, avionul de recunoaştere al CIA ce a fost transformat ulterior în modelul SR-71 Blackbird, „cel mai bun avion al tuturor timpurilor”.  

Ulterior, cei doi au abordat subiectul reţelelor neuronale şi inteligenţei artificiale, iar Musk a vorbit despre tehnologia „Neuralink”, ce are la bază un dispozitiv care poate fi implantat direct în creier şi ar putea rezolva toate problemele neuronale.  

Pe lângă faptul că va vindeca boli precum epilepsia, Musk a declarat că noul dispozitiv va face chiar din limbajul uman o formă de comunicare desuetă.  

„Lumea va putea să comunice mult mai rapid şi cu mai multă precizie”, a spus Musk. Întrebat cât va mai dura până când oamenii vor putea comunica fără cuvinte, fondatorul Tesla a spus că este vorba de 10 ani, dacă ne raportăm la cel mai optimist scenariu. 

Citeşte şi:

Ce înseamnă „X AE A-12”, numele celui de-al şaselea copil al lui Elon Musk

Elon Musk a devenit tată pentru a 7-a oară. Miliardarul a dezvăluit numele copilului

Elon Musk a reușit să șteargă 14 miliarde de dolari din valoarea de piață a Tesla cu un singur mesaj pe Twitter

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare