Dacă nu ar fi făcut cerere de liberare condiţionată, Emi Pian ieşea din închisoare în ianuarie 2021. 

Dar el a fost un “deţinut model”, conform Penitenciarului Rahova, a muncit la Protecția Animalelor şi a reușit să convingă instanţa din prima că merită să fie liber. Fusese condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru şantaj şi pentru că dădea bani cu camătă jucătorilor de barbut.

Când a cerut să iasă din închisoare, Pian a depus dovada că se va angaja la un SRL. Dar a fost ucis, 11 luni mai târziu, în urma unei încăieri la un joc de barbut.

Iată cum arată una dintre transcrierile înregistrărilor din dosarul său, pentru care fusese condamnat.

“Du-te și pune-ți Porshe-ul amanet”

Mototolea Florin, zis Emi Pian: Îi dau foc la mașina asta, n-o dau nimănui! Pentru că sunt banii lui ZABAR și ai lui SENTIMENTU, ai auzit?
Martor: Vorbește cu tatăl meu…

Mototolea Florin: Asta-i culmea! Nu vorbesc cu nimeni! Am 5.000 la tatăl tău, separat. Trebuie să vorbesc cu…
Martor: Tu ascultă la mine ce-ți spun: dacă mașina nu e la tine, e bine atunci. Pentru că eu nu te mint, și… îți arăt/demonstrez!

Mototolea Florin: Ce vrei să spui?
Martor: Ascultă la mine: A venit românul de acolo de unde am luat-o eu, căci n-a fost de aici; a fost de acolo de unde este ea, ai auzit?

Mototolea Florin: Da!
Martor: Eu o luasem de la el cu șmecherie! Să mor accidentat, să moară fata mea, dacă aveam decât o cheie, la mașina aia!

Mototolea Florin: Da!
Martor: A venit, s-a dus la Poliție la Voluntari și m-a băgat direct! M-a întrebat unde e mașina: am spus că e defectă în servis, că să văd cum fac ca să o repar, ca să-i dau mașina înapoi.

Mototolea Florin: Du-te și pune-ți Porshe-ul amanet, adă-mi banii și vino de ia-ți mașina! 

Este înregistrarea convorbirii dintre Emi Pian şi un bărbat căruia el îi împrumutase 5.000 de euro, luându-i, drept garanție, maşina pe care refuza să i-o mai înapoieze, dacă nu-şi primește datoria.

Stenograma discuţiei din martie 2016 este probă în dosarul în care Mototolea a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare. Fusese singura pată pe cazierul lui. 

Totul a plecat de o partidă de barbut organizată, în ianuarie 2016, într-o casă din satul Dobroieşti (Ilfov).

Mergea la jocurile de barbut doar pentru a da bani cu camătă

Emi Pian, 39 ani, frecventa astfel de locuri dar, susţin cei care îl cunoşteau (martori în dosar), el nu juca niciodată. Mergea acolo şi stătea cu ochii pe disperaţii care-şi pierdeau banii la barbut. 

Mototolea Florin avea rolul de a împrumuta persoanele care pierdeau sume de bani și care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest împrumut fiind condiționat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi.

Rechizitoriul 1408/P/2016 al Parchetului dpl Judecătoria Sector 5:

Împrumuta mii de euro la un singur joc. 

Cum a făcut 3.000 de euro dobândă de pe o zi pe alta!

În decembrie 2015, i-a dat 23.000 de euro unui bărbat care-şi pierduse banii într-un cazinou din București şi visa să-i recupereze la ruletă.

A doua zi, cel împrumutat a scos din bancă 26.000 de euro pe care i-a trimis lui Mototolea: 23.000 de euro erau împrumutul, iar diferenţa, 3.000 de euro, dobânda percepută pentru câteva ore!

În rechizitoriul din 2016 apare şi numele lui Sandu Ștocaru, de la care a plecat, se pare, mărul discordiei din scandalul de zilele trecute.

Din discuția telefonică purtată la 26.02.2016 între cei doi, în limba română și rromani, reiese că Mototolea Florin i-a împrumutat lui C. S. zis Sandu Ștocaru suma de 6.000 de euro, urmând să primească la ei o dobândă de 10%, respectiv 600 euro.

Rechizitoriul 1408/P/2016 al Parchetului dpl Judecătoria Sector 5:

Un împrumut de 20.000 de lei, girat cu un  Audi Q7

În ianuarie 2016 are loc o partidă de barbut în Dobroieşti.

Rămas fără bani, bărbatul care-i găzduia pe jucători l-a rugat pe Mototolea să-i împrumute 20.000 de lei. I-a pierdut şi pe aceştia la barbut, iar la finalul serii, când Pian şi-a cerut înapoi banii, gazda l-a rugat să-l mai amâne câteva zile şi-i va primi înapoi, cu dobândă. 

Dar cămătarul n-a acceptat şi i-a cerut cheile maşinii Audi Q7 parcată în curtea casei. I-au fost date de mama bărbatului, care s-a speriat auzindu-l pe Mototolea cum îi ameninţă toată familia.

A doua zi, cel împrumutat a vândut mai multe bunuri ca să facă rost de bani, iar spre seară i-a trimis lui Mototolea împrumutul plus dobânda pentru o zi. Cămătarul i-a spus că “datoria a fost stinsă” şi îşi va vedea maşina a doua zi.

Dar i-a adus o alta, un BMW pe care îl luase de la acelaşi bărbat, drept garanție pentru un împrumut mai vechi. L-a anunţat că va păstra Audi Q7 în contul datoriei de acum şi că-l păsuieşte cu o dobândă de 700 euro pe lună, până în vara anului 2016.

Bărbatul a găsit un cumpărător care-i oferea 8.000 de euro pe maşină, dar când a mers cu el la casa lui Mototolea, acesta l-a anunţat că-i vânduse deja autoturismul Audi Q7. Atunci, păgubitul a mers la poliţie.

După ce a aflat că s-a deschis dosar penal, Mototolea l-a trimis pe tatăl lui, Nicolae Duduianu, să-l convingă pe păgubit să-și retragă declarațiile. 

La proces, cămătarul  a precizat că singurul “argument” ar fi fost 2.000 de euro ce i-au fost oferiţi reclamantului, în semn de împăcare.

A făcut trei denunţuri pentru a nu ajunge în închisoare

În sala de judecată, Mototolea şi-a recunoscut faptele şi a fost judecat în procedura simplificată, ce reduce cu o treime limitele pedepsei. Instanţa de fond l-a condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru şantaj, instigare la influențarea declarațiilor şi camătă.

Inculpatul s-a folosit de notorietatea pe care calitatea de membru al clanului Duduianu i-o conferă pentru a o amenința pe persoana vătămată și pentru a pleca cu autoturismul acesteia din casa ei.

Sentinţa Penală 911/2017 a Judecătoriei Sectorului 5:

Emi Pian a contestat decizia şi, în încercarea de a îndupleca judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să-i dea cu suspendare, el a depus dovada că are un loc de muncă, dar şi că a făcut trei denunțuri, două la DIICOT și unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Pedeapsa a rămas însă nemodificată.

“Având în vedere și caracterul extrem de periculos al unor asemenea fapte, ce pot conduce cu mare ușurință la adevărate tragedii, Curtea constată că inculpatul dovedește o profundă lipsă de interes pentru rigorile legii penale și manifestă o îndrăzneală deosebită”, scrie în Decizia penală nr. 1398/A a Curţii de Apel Bucureşti.

Pian a intrat în penitenciar în octombrie 2017 și urma să fie liberat la termen la 16 ianuarie 2021. Din pedeapsă i s-au scăzut cele 15 zile de arest preventiv, iar alte 132 de zile – prin recursul compensatoriu. 78 de zile au fost câştigate, pentru că Pian a muncit la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

În septembrie anul trecut, el a fost liberat condiţionat şi aşteptat la poarta închisorii cu şampanie. 

“Intervalul cuprins între data liberării condiționate și 16.01.2021 constituie termen de supraveghere”, se arată în motivarea instanţei care-i atrăgea atenţia lui Emi Pian că există “posibilitatea revocării liberării condiționate, în cazul în care va mai comite noi infracțiuni”.

Din informaţiile obţinute pe surse de Libertatea, Pian a fost înjunghiat mortal marţi, la  o partidă de barbut, după s-ar fi luat la bătaie cu un interlop dintr-un clan rival care dădea bani cu camătă aceluiași jucător de la masă.

Citeşte şi:

Interviu cu medicul român Măriuca Vasa-Nicotera, din Frankfurt, despre descoperirea că 78% dintre pacienții cu forme grave de COVID dezvoltă leziuni cardiace

Prima replică a lui Reghecampf, după ce Anamaria Prodan l-a pus la zid: „A venit momentul”
PARTENERI - GSP.RO
Prima replică a lui Reghecampf, după ce Anamaria Prodan l-a pus la zid: „A venit momentul”
Monica Pop bagă în GROAPĂ Antena 3. Amenda colosală primită de televiziune
Playtech.ro
Monica Pop bagă în GROAPĂ Antena 3. Amenda colosală primită de televiziune
Tânără model, acuzată că îşi falsifică piciorul amputat cu Photoshop pentru a atrage atenţia: "Au fost nenumărate nopți petrecute plângând"
Observatornews.ro
Tânără model, acuzată că îşi falsifică piciorul amputat cu Photoshop pentru a atrage atenţia: "Au fost nenumărate nopți petrecute plângând"
Horoscop 23 octombrie 2021. Peștilor le lipsește mult libertatea de a dori, de a visa fără limite la un viitor mai bun
HOROSCOP
Horoscop 23 octombrie 2021. Peștilor le lipsește mult libertatea de a dori, de a visa fără limite la un viitor mai bun
Cunoscut actor din reclame, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. Ce le-a făcut unor tinere
Știrileprotv.ro
Cunoscut actor din reclame, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. Ce le-a făcut unor tinere
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele