MENIU CAUTĂ
10 Ian. 2018 15:12 , de Cătălin Lupășteanu

VIDEO/ Emil Boc a fost audiat în dosarul medicului Mihai Lucan. „Am fost la Lukmed, am plătit 1.500 lei. Bonul nu-l mai am, am dus haina la curățat și l-am aruncat”

Distribuie

Emil Boc a fost audiat aproape cinci ore la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan. Primarul Clujului a fost audiat în legătură cu relaţia pe care a avut-o cu medicul urolog Mihai Lucan, anchetat pentru că ar fi produs pagube de circa 1 milion de euro Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.

Emil Boc a explicat la ieșirea din sediul DIICOT că nu l-a favorizat vreodată în vreun fel pe medicul Mihai Lucan sau firma acestuia Lukmed. Edilul a arătat ca firma a început funcționarea în vremea fostului edil al Clujului Gheorghe Funar și că apoi a obținut aprobarea de a subînchiria locația.

Întrebat dacă l-a sprijinit în vreun fel vreodată pe medicul Mihai Lucan, Boc a explicat că în fața procurorilor a spus adevărul așa cum îl cunoaște, că nu l-a sprijinit în mod special pe Lucan și că toate actele semnate de primărie pot sta mărturie.

Întrebat dacă vreodată Lucan l-a consiliat medical, Emil Boc a spus că a fost o dată la Institutul de urologie, iar altă data la clinica doctorului, unde ar fi platit 1.500 de lei, sumă pentru care a primit factură. El spune că a pierdut factura după ce a spălat haina în care se afla, dar ca se poate dovedi cu istoricul fiscal al firmei.

„Am avut o intervenție în anul 2005 la un spital de stat și am mai avut una în 2015, la clinica Lukmed, unde am plătit 1.500 de lei și am primit bon de casă. Bonul nu îl mai am din nefericire, am dus haina la curățat și bonul l-am aruncat”, a spus Emil Boc.

Fostul edil a mai spus că dacă Emanuel Ungureanu să „profereze calomnii' la adresa sa, îl va da în judecată.

Emil Boc a mai fost citat în dosarul medicului Mihai Lucan și pe 5 ianuarie, însă acesta nu s-a prezentat la audieri, deoarece citaţiile nu au ajuns la timp, iar procurorul de caz a decis ca audierea acestora să fie reprogramată.

Emanuel Ungureanu a spus despre Emil Boc că a fost cel care l-a ajutat pe medicul Mihai Lucan.

„El (Mihai Lucan – n.r.) a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. El nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. O să vedeţi în succesiunea de hotărâri de Consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacient ‘Lucfurt’. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan şi la clinica de stat, şi la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Mă întreb, văzând ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a învăţat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de sănătate pe domnul Boc? Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, să fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune făcută pe nişte privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. În cazul de faţă, domnul Boc a avut o problemă de sănătate şi mergea pe un anumit circuit, fără să dea niciun leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privată (…) Dacă vreţi o reţetă de succes în afaceri, aceasta este – primeşti aproape de centrul Clujului 1.000 de metri pătraţi. Faci o clinică privată. În acea clinică privată, care este construită pe o concesiune a Primăriei, faci un profit de minim un milion de euro pe an”, a spus Emanuel Ungureanu, după o vizită la DIICOT.

Emanuel Ungureanu, la Interviurile Libertatea LIVE.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii