MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Emmanuel Macron a declarat că lumea trece printr-o criză profundă: „Suntem la un pas de război”

Distribuie

Lumea se confruntă cu o criză profundă și ar putea fi în pragul unui război, a declarat președintele francez Emmanuel Macron într-un discurs susținut marți, cu ocazia centenarului Organizaţiei Internaţionale a Muncii la Geneva.

Emmanuel Macron a solicitat protecție socială universală și compensații pentru persoanele ale căror mijloace de trai sunt amenințate de schimbările tehnologice și de mediu, potrivit nytimes.com.

„Cred că haosul este aici. Şi cred că este responsabilitatea generaţiei noastre să nu aşteptăm un nou război, ci să analizăm lumea aşa cum este”, a spus președintele francez.

„Cred că astăzi suntem la un pas de război, dacă nu avem grijă. Şi acel război este prezent în democrațiile noastre – este criza profundă prin care trecem. Putem să alegem să fim somnambuli. Dar dacă dorim cu adevărat progres, trebuie să ne luăm niște angajamente serioase”, a mai subliniat Macron.

Președintele francez a mai subliniat că „atunci când poporul nu-şi mai găseşte partea sa de progres, el poate fi atras de autoritarism, care spune: democraţia nu vă mai protejează împotriva inegalităţilor acestui capitalism devenit nebun, deci vom face ziduri, frontiere, vom ieşi din multilateralism”.

Foto: EPA


Fost ministru român, variantă bombă despre evenimentele de la Chișinău: Americanii și UE n-au avut încredere în români și nu i-au informat despre ceea ce urma să se întâmple


Citește mai multe despre Emmanuel Macron pe Libertatea.

Comentarii