MENIU CAUTĂ
01 Mai. 2017 11:43

Emmanuel Macron afirmă că UE trebuie să reformeze, ori se va confrunta cu posibilitatea lui Frexit

Distribuie

Emmanuel Macron, candidatul cotat cu cele mai mari șanse pentru a câștiga alegerile prezidențiale din Franța, a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să se reformeze, altfel se va confrunta cu posibilitatea unui Frexit, relatează BBC News.

Emmanuel Macron a făcut aceste afirmații în timp ce el și rivala sa, candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen, se pregătesc pentru ultima săptămână de campanie, înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Francezii sunt chemați la urne duminică, pentru a-și alege viitorul președinte, succesorul lui Francois Hollande.

Rivala lui Macron, Marine Le Pen, s-a bazat pe o retorică eurosceptică și a promis inclusiv organizarea unui referendum privind ieșirea sau nu a Franței din Uniunea Europeană. Totodată, Le Pen a câștigat sprijin electoral în zonele rurale și fostele zone industriale, promițând că va prelua controlul asupra granițelor și va pune capăt imigrației.

'Sunt un proeuropean, am apărat constant în timpul acestor alegeri ideea şi politicile europene, pentru că eu cred că sunt extrem de importante pentru francezi şi pentru poziţia țării noastre în globalizare', a declarat Emmanuel Macron, pentru BBC.

În același timp, candidatul En Marche la alegerile prezidențiale din Franța a afirmat că trebuie să ne confruntăm cu situația, să ne ascultăm oamenii și să ascultăm că aceștia sunt furioși, lipsiți de răbare vizavi de disfuncționalitățile UE', a continuat Macron.

Prin urmare, consider că mandatul meu va fi în același timp să reformez în profunzime Uniunea Europeană și proiectul european',  a mai spus Macron. El consideră că dacă ar permite blocului comunitar să funcționeze ca până acum, acest lucru ar fi o trădare'.

Și nu vreau să fac asta. Pentru ca apoi, vom avea un Frexit sau vom avea din nou Frontul Național (partidul rivalei sale – n.r.)'

Emmanuel Macron și Marine Le Pen au fost ieri în campanie electorală în Franța. Candidatul de centru a vizitat Memorialul Holocaustului din Paris, francezii marcând Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului.

Subiectul s-a dovedit a fi mai sensibil pentru Marine Le Pen, care a sugerat, luna aceasta, că Franța nu este responsabilă pentru reținerea a 13.000 de evrei, care au fost trimiși în lagărele de exterminare ale regimului nazist din Germania. Totodată, ea a depus o coroană de flori la un monument dedicat celui de-Al Doilea Război Mondial, din Marsilia, după ce a vizitat o fabrică de aluminiu dintr-un oraș din apropiere.

Potrivit sondajelor, Emmanuel Macron are un avans considerabil de 20% în fața lui Marine Le Pen. El a pierdut însă din spirjinul electoral în ultima sa săptămână, după ce prezența sa la o grevă din Amiens a fost sabotată de rivala de extremă-dreaptă.

Citește și:

Citește mai multe despre Marine Le Pen, Alegeri, Alegeri prezidențiale și Franța pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii