Mergi direct la conținut »
Emmanuel Macron consideră statul de drept „fragilizat” de guvernul din România
Ştiri Libertatea > Ştiri > Emmanuel Macron consideră statul de drept „fragilizat” de guvernul din România

Emmanuel Macron consideră statul de drept „fragilizat” de guvernul din România

Emmanuel Macron, președintele Franței, consideră că statul de drept din România a fost „fragilizat” în urma unor decizii ale Guvernului. Președintele francez a participat la Summitul european de la Sibiu și a avut și o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis.

De Mihai Niculescu,

„Cred că există decizii luate de guvernul român care au dus la fragilizarea statului de drept. Comisia Europeană a avut ocazia de a spune acest lucru şi suntem vigilenţi în această privinţă. Dar am notat şi că preşedintele (Klaus) Iohannis a fost mereu aici, vigilent, prezent, puternic, pentru a ţine linia”, a declarat Macron în cadrul conferinţei de presă de după încheierea summitului, potrivit Agerpres.

„Consider pentru România, pentru poporul român, că a fi un stat puternic în UE, a respecta toate valorile UE, inclusiv independenţa justiţiei şi tot ce constituie statul de drept, este un element foarte important pentru popor. Deci sunt, evident, alături de Comisie şi suntem mai multe state membre care ne-am exprimat cu claritate pe acest subiect”, a adăugat Emmanuel Macron.
El a mai precizat că susţine, de asemenea, „în această privinţă, deciziile puternice luate în mai multe rânduri de preşedintele Iohannis”.

Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Close
Închide
  Close