De Ciprian Iana,

Astfel, în acest moment, în întreaga lume, coronavirusul a ucis 638 de persoane, în timp ce alți aproximativ 31.500 de oameni au fost depistați pozitiv, notează worldometers.info.

Dintre persoanele ucise de noul coronavirus, două sunt din afara Chinei: una din Filipine și alta din Hong Kong.

În acest moment, 28 de țări au raportat că au persoane infectate cu coronavirus.

În afara Chinei, cele mai multe cazuri, 86, sunt în Japonia. Urmează Singapore, cu 30 de cazuri, Thailanda, cu 25 de cazuri, Hong Kong și Coreea de Sud, cu câte 24 de cazuri.

În Europa, țările care au raportat că au persoane infectate cu coronavirus sunt: Germania – 13 cazuri, Franța – 6 cazuri, Italia – 3 cazuri, Marea Britanie – 3 cazuri, Rusia – 2 cazuri, Finlanda, Suedia, Spania și Belgia, toate cu câte un caz confirmat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat miercuri o cerere de fonduri de 675 de milioane de dolari (613 milioane de euro) pentru a combate răspândirea virusului.

Rata mortalităţii noului coronavirus, de circa 2%, rămâne, deocamdată, mult mai mică decât cea a epidemiei de SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) care a ucis 774 de persoane în lume în 2002-2003.

Citeşte şi:

Numărul cazurilor de coronavirus de pe nava de croazieră cu 17 români a ajuns la 69. Nici un conațional nu e printre cei bolnavi

Prima reacție a lui Donald Trump după ce Senatul a votat achitarea sa în dosarul Ucraina: „O mizerie”

Klaus Iohannis forțează alegerile anticipate și l-a desemnat, din nou, pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente