Epidemia din Grecia, o minciuna bulgareasca?Epidemie sau doar o manevra a bulgarilor de a atrage cat mai multi turisti, in defavoarea Greciei? Aceasta este intrebarea logica aparute dupa ce stirea privitoare la epidemia de bruceloza din insula greceasca Thassos a invadat presa din Bulgaria. Si aceasta in timp ce autoritatile elene sunt calme. Calm aratat si de reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania care ii asigura pe turistii nostri ca in Grecia nu e epidemie de bruceloza.


Autoritatile bulgare i-au sfatuit pe turisti sa renunte, cel putin temporar, la calatoriile in Grecia, pentru ca pot capata o boala infectioasa grava – bruceloza. Cei care au mers in insula Thassos au fost trimisi la analize. Grecii insa infirma stirile privind epidemia, sustinand ca a fost vorba doar despre cateva cazuri izolate de imbolnavire in luna mai. Pentru bulgari, insa, indepartarea turistilor de Grecia e un avantaj, in conditiile in care litoralul lor de la Marea Neagra este in continua expansiune.

Epidemia din Grecia, o minciuna bulgareasca?Bruceloza este o boala care se transmite de la animal la om prin consumul de carne sau produse lactate neprelucrate deloc sau netratate corespunzator si provenite de la animale bolnave – vaci, oi si capre, sau prin leziunile pielii, daca ati atins un animal infectat.

Epidemia din Grecia, o minciuna bulgareasca?Pe insula Thassos – in zona localitatii Theologou – au fost cateva cazuri de bruceloza la om, cauzate de consumul de branza traditionala, facuta in casa, din lapte nepasteurizat. Au fost afectati numai localnici, nu si turisti. Autoritatile locale au adoptat masuri prompte de carantina a zonei si au sacrificat animalele bolnave.


Primele semne ale bolii apar in doua saptamani


‘Primele semne ale brucelozei apar la 2-3 saptamani dupa contaminare. Boala debuteaza cu febra si frisoane, iar microbul se poate localiza in ficat, splina, os, creier, plamani sau inima, afectand organele respective.  Pacientul trebuie tratat cu antibiotice minimum o luna. Exista situatii cand, chiar si in urma unui tratament corect, daca infectia a fost foarte puternica, boala deja s-a cronicizat si reapare’, ne-a declarat dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.


„Nu punem oamenii in pericol”


Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania  nu confirma existenta unei epidemii de bruceloza in insula Thassos, se precizeaza intr-un comunicat al ANAT. ‘Autoritatile elene prin Asociatia Agentiilor de Turism din Grecia infirma epidemia. Si Consulatul nostru din Salonic ne-a spus ca nu sunt probleme. In nici un caz, noi nu-i vom pune in pericol pe oameni doar pentru a merge bine afacerile in turism si ii vom anunta daca vom avea informatii noi’, ne-a declarat Julian Andrei, vicepresedintele ANAT.


A mers cu vacile și a muncit pe câmp, viața i-a fost ca un carusel, dar a reușit să ajungă cineva. Acum toată România îl cunoaște
PARTENERI - GSP.RO
A mers cu vacile și a muncit pe câmp, viața i-a fost ca un carusel, dar a reușit să ajungă cineva. Acum toată România îl cunoaște
Mihai Gâdea, decizie radicală. A stabilit totul: ce s-a întâmplat cu o vedetă TV
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea, decizie radicală. A stabilit totul: ce s-a întâmplat cu o vedetă TV
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute