De Bobi Neacșu,

„Activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă”, anunță Institutul de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş.

În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

7.022 cazuri de gripă

au fost raportate în ultima săptămână, dublu față de cele raportate cu o săptămână înainte , respectiv 3.645, și față de cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (3.455)

În total, numărul de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii și pneumonii) înregistrate în ultima săptămână se ridică la 171.081.

Este cu 66,1% mai mare față de cel înregistrat în aceeași săptămână în sezonul precedent și cu 17,5% față de aceeași săptămână a sezonului precedent.

Recomandările Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicaţiei şi consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare, precum şi izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenţie şi se recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală.

Citeşte şi:

Președintele ICR a numit la șefia departamentului economic o persoană fără studii economice superioare

Consultările de la Cotroceni s-au încheiat. Propunerile de premier sunt Remus Pricopie (PSD-Pro România), Ludovic Orban (PNL) şi Dacian Cioloş (USR)

După ninsorile abundente, vine gerul. Meteorolog: „Nu ne mai așteptăm la precipitații, însă vremea se va răci”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine