Mergi direct la conținut »
Episcopul Hușilor a fost trimis la Deva
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Episcopul de Huși nu a cerut să se retragă, dar încă o mai poate face. Scandalul sexual, discutat în Sfântul Sinod

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Joi, 17 august 2017, 08:28

Acuzat că a apărut în ipostaze intime alături de un elev de 17 ani, Episcopul de Huși nu a cerut să se retragă din funcție. Corneliu Bârlădeanu mai face asta inclusiv joi, când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române discută despre situația înaltului ierarh, calificată drept „critică”.

Ad placeholder

Afirmația aparține purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a dat detalii despre acest caz, informează Mediafax.ro.

„Important este de precizat că episcopul de Huşi, în eventualitatea în care nu îşi depune cererea de retragere din funcţie, va fi judecat de un consistoriu arhieresc. Tot joi vor fi aleşi membrii care vor compune consistoriul. Este vorba de două astfel de consistorii: unul, care va judeca cazul Episcopului de Huşi, într-o primă instanţă şi care va da o decizie, pe care, dacă Episcopul va dori să o conteste, o va putea face la celălalt consistoriu arhieresc. Chiar şi joi mai poate depune cererea pentru autoretrage”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se întrunește, joi, pentru a discuta propunerile formulate de comisia pentru Statut și Regulamente cu privire la procedurile care ar trebui aplicate în astfel de cazuri. Situația Episcopului dee Huși, care a fost filmat în ipostaze compromițătoare, va fi discutată vineri de înalții ierarhi.

„Mâine (joi -n.r.) va debuta şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu verificarea şi aprobarea propunerilor pe care le-a înaintat Sinodului Comisia pentru Statut şi Regulamente. Sunt propuneri referitoare la analiza acuzaţiilor care s-au adus ierarhilor şi referitor la judecarea şi cercetarea acestora. E necesară această prezentare a propunerilor pentru că nu am mai avut de-a face cu un asemenea caz. Este necesară stabilirea riguroasă a unui cadru juridic bisericesc pentru viitoarea analiză şi cercetare a Episcopului de Huşi. Iar vineri, se va întruni şedinţa de lucru a Sinodului Permanent, deci, un sinod mai restrâns, care va lua în discuţie cazul concret al Episcopului de Huşi”, a explicat Vasile Bănescu, pentru Mediafax.

Episcopul de Huși nu a cerut să se retragă. Scandalul sexual în care e implicat Corneliu Bârlădeanu, discutat de Sfântul Sinod al BOR

Episcopul de Huși nu a adus până acum „niciun fel de dovadă” în favoarea sa, însă poate face acest lucru pe parcursul judecării sale de către consistoriu. Corneliu Bârlădeanu susține că imaginile compromițătoare, difuzate în spațiul public, ar fi trucate.

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a apărut într-o înregistrare video în ipostaze intime alături de un elev de 17 de ani de la seminarul teologic. Conducerea Bisericii a decis că acesta nu mai are voie să slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod, când se va discuta subiectul acuzațiilor care îi sunt aduse lui Corneliu Bârlădeanu.

Ad placeholder
VIDEO | Capitala Libanului, zguduită de două explozii uriașe. Cel puțin 10 morți și sute de răniți. Unda de șoc, resimțită în mai multe orașe
Recomandări
VIDEO | Capitala Libanului, zguduită de două explozii uriașe. Cel puțin 10 morți și sute de răniți. Unda de șoc, resimțită în mai multe orașe
 

Pe 30 iunie, procurorii anticorupție din Iaşi i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, judeţul Vaslui, deoarece l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

Potrivit DNA, Corneliu Bârlădeanu ar fi fost șantajat de trei preoți cu materiale compromițătoare, care au cerut în schimb bani și funcții.

La rândul său, Episcopul de Huși a depus o plângere la DIICOT, în care a reclamat că a fost defăimat, după ce a apărut în ipostaze intime alături de un tânăr.


Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Afaceristul turc Abdullah Ataș se căiește și cere iertare familiei agentului rutier Gheorghe Ionescu


 

Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
PARTENERI - GSP.RO
Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
PARTENERI - PLAYTECH.RO
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close