Episcopul Huşilor a cântat ”Colindului Sfânt şi Bun” în ajunul Sf. Nicolae, la Biserica Sf. Nicolae din Vaslui, potrivit ortodoxinfo.ro.

Intrepretarea a atins inimile credincioșilor, imaginile cu PS Ignatie devenind virale pe internet. Mai mult, noul episcop al Huşilor pus în funcție de curând în locul lui PS Corneliu, a luat o decizie care a bucurat suflarea ortodoxă.

În locul palatului construit în timpul mandatului lui Corneliu Bârlădeanu, PS Ignatie a anunţat că intenţionează să îl transforme într-o mănăstire de maici.

Episcopul Ignatie a declarat că nu este interesat de ceea ce s-a întâmplat înaintea sa şi nici nu doreşte să afle, afirmând că preocuparea lui este ce va putea el să facă:

Vă spun la modul cel mai sincer, nu am vrut să mă interesez, nu am vrut să aflu nimic din ce a fost înainte. Din oficiu, pe mine nu mă interesează atât de mult ceea ce s-a întâmplat, ci ceea ce pot eu să ofer ca om. Eu sunt investit în această funcţie de episcop, mă concentrez pe ce pot eu să dăruiesc, să pun din experienţa mea la îndemâna credincioşilor. Nu am preocupări de genul ”ce a fost înainte”, cum a fost. Eu mă concetrez pe ceea ce pot eu să fac şi ceea ce trebuie să fiu eu pentru credincioşi. Pentru mine interacţiune cu credincioşii este vitală. Sunt episcopul credincioşilor, nu sunt episcopul unui birou sau al unei hârtii. Sunt episcopul preoţilor, sunt părintele preoţilor în primul rând. Nu-i stilul meu. Nu ştiu ce a fost înainte nu mă interesează pentru că vă spun sincer, sufleteşte vorbind, nici nu mă ajută. Pe mine sufleteşte mă ajută ce aş putea face eu de acum încolo

Corneliu Bârlădeanu a apărut într-o înregistrare video în ipostaze intime alături de un elev de 17 de ani de la seminarul teologic.


VIDEO | De „Moş Nicolae”, preotul Tănase a pus masa pentru un sat întreg


 

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative