Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > Erdogan a primit cadou un avion de 400 de milioane de dolari. Cum arată aeronava cu șapte dormitoare de lux și o sală de conferințe în interior

Erdogan a primit cadou un avion de 400 de milioane de dolari. Cum arată aeronava cu șapte dormitoare de lux și o sală de conferințe în interior

Emir Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani i-a oferit săptămâna trecută președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, un avion de lux, Boeing 747-8, drept cadou pentru prietenia care îi leagă, scrie Hurryiet.

Aeronava Boeing 747-8 VIP, care a ajuns miercuri în Istanbul, valorează 400 de milioane de dolari și are în interior șapte dormitoare de lux, două camere de recepție și o sală de conferință.

 

Avionul primit cadou se va alătura celorlalte 11 aeronave ale flotei prezidențiale turce. Una dintre aceste aeronave, un Airbus A340 VIP, a fost deținut anterior de fostul dictator tunisian Zine El Abidine Ben Ali și a fost cumpărat de Turcia pentru 78 milioane dolari în 2016.

Site-ul de știri Kokpit.aero, a scris că șeicul Qatarului i-a oferit cadoul președintelui turc pentru a-și demonstra „dragostea față de Erdoğan și încrederea în Turcia”. Aeronava a fost aleasă după ce liderul de la Ankara și-a manifestat interesul pentru ea atunci când a văzut-o în timpul unei expoziții aviatice unde era expusă spre vânzare pentru suma aproximativ 400 milioane dolari.

Avionul a fost scos la vânzare la doar trei ani după ce a fost livrat Qatarului de către constructorul Boeing.

Opoziția turcă a comparat aeronava cu un palat zburător și au criticat faptul că avionul a ajuns în Turcia la puțin timp după ce ginerele lui Erdoğan, ministrul turc al Finanțelor și șeful trezoreriei, Berat Albayrak, au anunțat măsuri de austeritate pentru populație.

Foto: www.hurriyetdailynews.com


Citește și: Românul dispărut în Istanbul este în continuare de negăsit. Libertatea a obținut ultima fotografie cu Salvatore Popescu


Close
Închide
  Close