MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 14:26

Erdogan, avertismente pentru Grecia și Cipru

Distribuie

Erdogan, avertismente pentru Grecia și Cipru. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, avertizează Grecia, Cipru și companiile internaționale să nu exploateze zăcămintele de gaz din estul Mării Mediterane și să nu ”treacă de linia impusă”.

Între timp, autoritățile de la Atena au declarat că un vas al gărzii de coastă a Turciei s-a izbit într-o ambarcațiunie a gărzii de coastă grecești în apropierea a două insule nelocuite din Marea Egee, insule pentru care cei doi aliați ai NATO aproape s-au războit în 1996, transmite AFP, citat de Daily Mail.

Erdogan a făcut declarațiile într-un discrus în fața parlamentarilor din partidul său, în timp ce navele de război ale Turciei au continuat să împiedice o platformă petrolieră să ajungă în largul coastelor cipriote, unde compania de energie italiană Eni dorește să sape pentru gaz.

Turcia se opune exploatării, spunând că denigrează drepturile de exploatare ale Ciprioților Turci. Guvernul de la Nicosia spune că are drepturi suverane pentru a săpa în zonă, dacă excavarea este de succes, venitul va fi împărțit în mod egal pe insulă, dacă cele două țări de pe insulă se vor uni.

Uniunea Europeană a avertizat, luni, Turcia să respecte teritoriul statelor membre și să nu creeze tensiuni.


Specialiștii avertizează: În România ar putea apărea fenomenul de 'migrație în căutarea apei'

Loading...
Comentarii