De Cristian Anton,

Erdogan a spus, la un eveniment televizat din provincia Kayseri, că îi va distruge pe luptătorii kurzi din nordul Siriei, dacă nu se retrag.

Vom relua de unde am rămas și vom continua să zdrobim capetele teroriștilor.

Recep Erdogan

În același timp, ministrul turc al Apărării a acuzat forțele kurde că au lansat „14 atacuri” în ultimele 36 de ore, cele mai multe în zona Ras Al-Ain, dar susține că Ankara a respectat armistițiul.

De partea cealaltă, acuzații similare vin și din partea Forțelor Democratice Siriene – SDF, din care face parte și aripa YPG, formată din kurzi. Luptătorii kurzi acuză Ankara că nu a creat niciun coridor umanitar pentru evacuarea civililor.

De asemenea, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului acuză că ajutoarele umanitare nu au putut să ajungă în regiunea Ras Al-Ain, anunțând că bilanțul morților în rândul civililor a ajuns la 86. În plus, între 160.000 și 300.000 de oameni și-au părăsit casele de la începutul ofensivei turce, în urmă cu 10 zile.

Forţele turce şi forţele kurde siriene angajate în conflict în nord-estul Siriei s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului mediat de SUA, arată Agerpres.

Turcia şi SUA au ajuns la un acord privind o încetare a focului în Siria timp de cinci zile, însă forțele kurde văd acest anunț drept o predare.

Citeşte şi:

Turcia ar fi folosit fosfor alb împotriva kurzilor în Siria. Mai mulți copii au fost răniți din cauza armelor chimice, interzise de legea internațională

Donald Trump compară luptele din Siria dintre turci și kurzi cu o încăierare între copii: „Trebuie să-i lași să se bată și apoi să-i desparți”

Kurzii, aliații dispensabili ai SUA? Eroarea de strategie a lui Donald Trump. O analiză la câteva ore de la armistițiu

Nadal, iritat de o întrebare despre căsătorie: „O întrebare de rahat!” Cum a continuat dialogul, jurnalistul așteaptă scuze
GSP.RO

Nadal, iritat de o întrebare despre căsătorie: „O întrebare de rahat!” Cum a continuat dialogul, jurnalistul așteaptă scuze

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze