MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Escrocherie pe WhatsApp, cu bilete gratuite la concertul lui Ed Sheeran în România

Distribuie

În ultimele zile, mai multe persoane din România au primit un link fals, EdSheeranTickets.online, cu ajutorul căruia ar putea obține bilete gratuite la concertul cântărețului britanic Ed Sherran de la București.

Astfel, se promiteu două bilete gratuite la concertul lui Ed Sheeran din Bucureşti, dar de fapt erau trimiși , „gratuit”, doar viruşi. Cine a intrat, totuși, pe acel site a trebuit să răspundă la patru întrebări despre artist, apoi era redirecţionat către o pagină de unde, teoretic, ar fi trebui să primească biletele… dar primeau, în schimb, cu totul altceva.

Teoretic, pagina era blocată automat, pe gadgeturile unde exista instalat un program antivirus, dar au fost și multe cazuri unde unii oameni au fost prinși pe picior greșit. Acum, cei care au căzut în capcană se plâng că nu mai pot scăpa de reclamele deochetate care le-au acaparat telefoanele sau computerele.

bilete gratuite ed sheeran-fake link

 

„Când am vrut să închid aplicaţia nu m-a lăsat în mod tradiţional. Adică am dat back, nimic. Dai pe ok, iar dai back. Spune „ieşi de pe site”, zic „da, ies” și… nimic”, povesteşte o tânără, pentru Digi 24.

Ea a primit acest mesaj de la o prietenă şi a crezut că dacă răspunde la întrebări, va primi două bilete gratuite la concertul cântăreţului britanic.

„Apoi, mi s-a sugerat să trimit la 15 prieteni din lista de contacte acest link şi apoi să trimit adresa la care să îmi trimită eventualele bilete în cazul în care câştig. După ce am trimis la acei 15 prieteni mi-au apărut nişte deocheate, motiv pentru care am încercat cât mai repede să restartez telefonul că m-am gândit că e un virus”, mai spune victima înșelătoriei online.

Cei de la care pleacă astfel de mesaje profită de evenimente cu priză la oameni, avertizează specialiştii. De exemplu, în cazul concertului lui Ed Sheeran, cererea de bilete a fost atât de mare, încât numărul lor a fost suplimentat.

„Este un atac de tip fishing, în mare parte, dar scopul nu este neapărat să ne ia datele, ci să ne redirecţioneze către anumite reclame, provocând ceea ce se cheamă ad fraude. Noi primim apoi reclame abuzive, a precizat – pentru sursa citată – Gabriel Cîrlig, cercetător de securitate cibernetică.

Ed Sheeran va cânta, anul acesta, pentru prima dată în România. Artistul va susține un concert, în luna iulie, pe Arena Națională din București.

Ed Sheeran este cel mai productiv artist din ultimii 30 de ani. Află care e suma fabuloasă încasată într-un singur an de turneu!


Citește și… VIDEO&FOTO/ Muzeul Iluziilor din Timișoara, locul în care poți să levitezi sau să testezi patul de cuie


 

Citește mai multe despre concert, Ed Sheeran și WhatsApp pe Libertatea.

Comentarii