Mergi direct la conținut »
Este oficial! Papa Francisc vine în România pe 31 mai. Va vizita Capitala și alte trei orașe
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Este oficial! Papa Francisc vine în România pe 31 mai. Va vizita Capitala și alte trei orașe

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, oficial, vizita Apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România, în perioada 31 mai-2 iunie 2019.

De Valentina Postelnicu,

„Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Potrivit Cotroceniului, cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară.

Vizita Suveranului Pontif în România era programată în primăvară, însă a fost decalată din cauza faptului că pe 9 mai, România organizează la Sibiu Summitul Uniunii Europene (UE).

Zvonurile că Papa Francisc va efectua o vizită în România au apărut însă încă din 2017. Atunci, primarul Capitalei a anunțat că Papa Francisc vine în România în 2018.

Gabriela Firea a scris pe o rețea de socializare că Suveranul Pontif ne va vizita țara în 2018 însă Arhiepiscopia Romano-Catolică din țara noastră susține că nu există nicio confirmare din partea Vaticanului.


Citeşte şi: 

Parcuri de milioane, în cel mai sărac sector al Capitalei! Primăria de la 5 cheltuiește 25 de milioane de euro pe spații verzi și patinoare

Close
Închide
  Close