Corespondenții Libertatea transmit în direct din punctele  fierbinți, de la sediile de campanie, din trenul spre Timișoara, dar și din Spania și Germania.

Jurnalista Libertatea, Valentina Postelnicu, se află la sediul PNL și spune că la sediul Partidului Național Liberal se fac pregătiri pentru ora 21, când se închid urnele și se află rezultatele exit poll-urilor.

„Din atmosfera resimțită la PNL, liberalii sunt siguri pe victorie. Important este cu ce procent va câștiga Klaus Iohannis. Unii lideri PNL vorbeau de un procent de peste 70 la sută. De cealaltă parte, și PSD își dorește ca Viorica Dăncilă să depășească pragul de 40 la sută”, a relatat jurnalista Valentina Postelnicu.

La sediul PSD este tăcere, susține jurnalistul Libertatea Ștefan Pană. Liderii social-democrați Viorica Dăncilă, șefa ei de campanie, Lia Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici s-au întrunit la sediul partidului într-o celulă de criză.

„Ei nu au făcut calcule pe o prezență atât de ridicată din mai multe motive, vremea fiind unul dintre ele. Nu se așteptau ca prezența să fie atât de ridicată. Calculele pe care le-au făcut relevau un scor mai bun pentru Viorica Dăncilă. Este foarte multă tensiune și tăcere aici pentru că lucrurile nu merg deloc așa cum ei au calculat. În funcție de scorul obținut de Viorica Dăncilă, rămâne de văzut dacă ea va mai rămâne la conducerea PSD”, a precizat jurnalistul Ștefan Pană.

Un român care lucrează în Germania a venit în cârje ca să voteze

Alin Petrică, corespondentul Libertatea în Spania, a relatat că au venit la vot mai mulți români decât în primul tur de scrutin. „Din am văzut date oficiale, în Spania sunt cam 120.000 de voturi exprimate, ceea ce ce înseamnă cu 40 la sută mai mult”.

„Majoritatea au spus că au votat cu speranță, dar cei peste 50 de ani mi-au spus că vor să se întoarcă acasă. Tinerii, majoritatea, mi-au spus că vor să rămână. Cei bătrâni, cred că după 20 de ani, i-a ajuns votul de acasă. Cei tineri spun că fără niciun regret nu vor să se întoarcă”, a precizat
Alin Petrică pentru Libertatea.

Elena Stancu, jurnalistă Teleleu.eu și corespondent în Germania, a declarat în cadrul emisiunii „Eu votez, eu contez” că secția de Offenbach am Main e pe primul loc în privința numărului de vot din Germania.

„Deja s-a trecut de cifra de 4.000 de oameni în secția acesta de votare, ceea ce depășește voturile din primul tur de scrutin când au fost în jur de 2.000 de români care au votat. Oamenii continuă să vină. Din când în când se face coadă. Cea mai lungă coadă a fost de 100 de persoane, dar a mers foarte repede. Ultima persoană care era la coadă a votat după 12 minute pentru că a cronometrat”, a precizat Elena Stancu.

Jurnalista a menționat că „o doamnă a adus gogoși membrilor comisiei, un alt membru al comisiei a venit cu cozonac pentru că mama lui a venit de la Moreni și a făcut cozonac special pentru secția de votare”.

„Ceea ce mă întristează astăzi este că am văzut mai multe persoane în cârje pentru că mulți au accidente de muncă. Am văzut șapte persoane care au venit să voteze în cârje. Am stat de vorbă cu un tânăr de 22 de ani care a venit să voteze în cârje. Avusese un accident în fabrica în care lucra. Deși era în cârje și cu piciorul fracturat, a venit dintr-un sat care era la 80 de kilometri distanță ca să voteze”, a relatat jurnalista.


La 18.30, în ediția specială EU CONTEZ, EU VOTEZ, Adriana Nedelea oferă ultimele informații despre prezența la vot, dar și tabloul complet al unei finale electorale.

Urmăriți pe Libertatea:

  • primele date ale exit poll prezidențiale realizat de IRES, institutul de cercetare din Cluj. Adriana Nedelea va prezenta rezultatele sondajului la ora 21:00
  • vot diaspora – live update cu prezența la vot a românilor din diaspora
  • prezenta la vot prezidențiale, turul 2 – date actualizate cu privire la prezenta la urne în România
Citeşte şi:

S-a încheiat votul în diaspora. S-au înregistrat peste 944.000 de voturi, de aproape trei ori mai multe decât în urmă cu cinci ani

Ultimele cifre din sondaje, ora 16.00: diferența crește la 25%, cu aportul diasporei câștigătorul poate ajunge la două treimi din voturi!

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019, turul 2. Românii au ales: Klaus Iohannis este președintele României

Reacția extrem de dură a Anamariei Prodan după ce Gigi Becali a fentat-o și a râs de ea
PARTENERI - GSP.RO
Reacția extrem de dură a Anamariei Prodan după ce Gigi Becali a fentat-o și a râs de ea
Horoscop 28 ianuarie 2021. Peștii ar fi bine să ia o pauză, ca să poată tempera impulsurile distructive
HOROSCOP
Horoscop 28 ianuarie 2021. Peștii ar fi bine să ia o pauză, ca să poată tempera impulsurile distructive
Viața în țara cu cel mai strict lockdown. Oamenii nu au voie nici să meargă la magazin
Știrileprotv.ro
Viața în țara cu cel mai strict lockdown. Oamenii nu au voie nici să meargă la magazin
Şocul pe care l-a avut o călugăriţă când i-a cerut lui Gigi Becali să facă o donaţie: ”Nici apă nu mi-a dat”
Telekomsport
Şocul pe care l-a avut o călugăriţă când i-a cerut lui Gigi Becali să facă o donaţie: ”Nici apă nu mi-a dat”
Cum sunt ajutați tinerii ieșiți din sistemul instituționalizat să-și construiască propria viață (Publicitate)
PUBLICITATE
Cum sunt ajutați tinerii ieșiți din sistemul instituționalizat să-și construiască propria viață (Publicitate)