La data de 28 ianuarie anul acesta, când s-a dat alarma la unitatea militară din Ciorogârla, Ilfov, acolo de unde au fost furate 62 de mitraliere şi pistoale, Eugen Preda era angajat al Ministerului de Interne, cu gradul de agent principal. Interlopul, legitimat la Secţia de arte marţiale a Clubului Dinamo, nu fusese încă trecut în rezervă, deşi fusese deja implicat într-o bătaie de pomină la Plaza Mall în vara anului trecut.

Preda a pus haina militară în cui abia după ce, pe 25 februarie 2009, Corpul de Control al Internelor a cerut acest lucru. Având în vedere că Preda e acuzat, în baza probelor ADN, că a participat la jaful de la Ciorogârla, înseamnă că depozitul Armatei a fost spart de un subofiţer al Internelor. Adică de un poliţist!

Reporterii ziarului Libertatea au aflat, în exclusivitate, că lui Preda i-au fost recoltate probe pentru ADN anul acesta, după implicarea în scandalul din 2008. Interlopul refuzase să facă acest test, dar instanţa l-a obligat. Se pare că Preda a uitat acest episod din moment ce, acum două zile, pe holurile tribunalului, i-a acuzat pe anchetatori că i-au luat probe pentru ADN de pe un pix şi o coală de hârtie pe care le-a folosit, în urmă cu o lună, când a dat declaraţii la poliţie.

Adrian Preda este liber deoarece nu s-a finalizat expertiza

Conform unor surse judiciare, Adrian Preda e liber deoarece specialiştii n-au reuşit să finalizeze expertiza ADN în cazul lui. Anchetatorii speră însă ca până la judecarea recursului declarat de DIICOT împotriva lăsării în libertate a fratelui lui Eugen Preda, proba ADN, care dovedeşte că şi Adrian a participat la furtul armelor, să fie gata şi interlopul să fie băgat după gratii. Adrian Preda a mai stat în arest în iulie anul trecut pentru o tentativă de omor. El şi câţiva membri ai clanului Preda au înjunghiat trei tineri care se aflau într-o cafenea din Plaza Mall. Cazul n-a fost finalizat nici până acum.

Clanul Preda, trădat de unul de-al lor

Interlopii au lucrat mână în mână cu anchetatorii pentru prinderea lui Eugen Preda. Acest lucru reiese din motivarea deciziei prin care, în urmă cu două zile, 14 persoane au fost trimise în arest preventiv pentru furtul armelor de la Ciorogârla. Magistraţii arată că Marius Costea, zis Ţâru, unul dintre cei care împreună cu Eugen Preda ar fi jefuit unitatea militară, a vândut droguri şi 27 de arme din cele furate unui colaborator sub acoperire, cu nume de cod “Marian Guţă”, declaraţia celui din urmă devenind o piesă-cheie la dosar.

Vor urma alte arestări

Ministrul de interne, Vasile Blaga (foto), a declarat ieri, la Realitatea TV, că în scurt timp vor urma alte arestări în cazul furtului de arme de la Ciorogârla. “Convingerea mea este că, într-un timp relativ scurt, se vor descoperi şi celelalte arme. Componente din ele deja s-au găsit”, a spus ministrul.

Urmărește-ne pe Google News