MENIU CAUTĂ
28 Mar. 2018 13:36

Ionuț Mișa, nominalizat la conducerea ANAF. Eugen Teodorovici confirmă numirea

Distribuie

Eugen Teodorovici confirmă numirea lui Ionuț Mișa la conducerea ANAF. Fostul ministru al Finanțelor urmează să preia conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în condițiile unor rezultatele foarte slabe privind colectarea la bugetul de stat.

Ionuț Mișa, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Tudose, a fost nominalizat pentru a prelua funcția de șef al ANAF.

„Pot să vă confirm doar că este o propunere făcută către doamna prim ministru de numire a domnului Ionuț Mișa în funcția de șef al ANAF', a declarat  Eugen Teodorovici.

Despre criticile pe care i le aducea lui Mișa când era ministru, Eugen Teodorovici a spus că toate explicațiile pe acest subiect, respectiv numirea lui Ionuț Mișa la ANAF, le va face după publicarea numirii în Monitorul Oficial.

'Rugămintea este să așteptați. Am făcut o propunere. Când semnezi un document, îți asumi, înseamnă că ești de acord cu ea', a afirmat Eugen Teodorovici, el nedorind să explice dacă această numire îi aparține sau i-a fost impusă.

Ministrul Finanțelor a negat informația potrivit căreia 25 șefi din ANAF ar urma să fie demiși.

„Evaluări trebuie să fie în permanență pentru că vorbim despre o structură importantă a statului a cărei activitate depinde de tot ce înseamnă economie în această țară', a spus Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a mai declarat că execuția se încadrează în ceea ce au planificat. 'Într-adevăr, au crescut cheltuielile statului cu aproximativ 38%, pe partea de salarii și pensii, partea de investiții care a fost mai mare, de 4 miliarde de lei, bunuri și servicii..Dar una peste alta, partea de deficit de 5,4 miliarde de lei se încadrează în ținta de deficit', a spus Eugen Teodorovici.

Despre rata inflației, Teodorovici a spus că există o mică creștere, dar în urma discuției cu BNR, media va fi pe întregul an în rata estimată.

Ionuţ Mişa a fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, iar anterior a lucrat în ANAF, ca şeful Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

S-a născut pe 7 ianuarie 1975,  este constănțean, căsătorit şi are trei copii. Ionuț Mișa şi-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Constanţa, ca şef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri și apoi a devenit şef al Serviciului Gestionare Registru Contribuabili şi Dosare Fiscale-Persoane Fizice din cadrul AFP Constanţa.

Citește și #salvatipipera/ Mesajul lui Traian Mihu, primul IT-ist din Pipera, fost angajat la ICE Felix, pentru tineri: „Trebuie să tratezi lucrurile la serviciu ca în familie'


 

Comentarii