MENIU CAUTĂ
05 Aug. 2018 15:27

Eugen Teodorovici vrea și în shaormerii case de marcat online. „Cine nu are, nu operează!”

Distribuie

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a vorbit recent despre introducerea casei de marcat online în shaormerii, care să transmită datele în timp real către Fisc. Ministrul a mai precizat că cine nu va avea casă de marcat legată la nivelul central nu va mai opera pe piață, începând cu 1 noiembrie.

„Oamenii știu foarte bine, chiar și colegii mei de partid. Abordarea mea e un mai liberală, să zic așa. Trebuie să vezi lucrurile în ansamblul lor. Cu privire la această conectare la sistemul central, noi am dat o ordonanță prin care am prorogat termenul. Legea a fost dată în 2014. Normele acestei legi au fost făcute în februarie 2018.

După aceste norme se poate face softul pentru ca respectivele casele de marcat să răspundă cerințelor. Eu am spus foarte clar. Am dat normele legii. Din acel moment firmele de profil au început să își facă treaba cu softul. E adevărat că e un număr redus de firme autorizate care pot să le aducă pe piață.

Statul aici trebuia să facă altceva. Când a dat această regulă, trebuia să fie el cel care cumpără casele și să le pună la dispoziția operatorilor care să plătească chirie pe lună de 1 euro sau 2 euro. Așa trebuia să facă statul nu să se pună presiune pe agentul economic.

Termenul rămâne final. De la 1 noiembrie, cine nu are casă de marcat legată la nivelul central nu mai operează!', a declarat Eugen Teodorovici la Interviurile DC News.

Iată cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre noile case de marcat cu jurnal electronic.Citește și: Un om de afaceri din Suceava trebuia să urce în avionul pilotului Cornel Marinescu. De ce a renunțat și ce zice despre pilotul mort 

Comentarii