Pereți scorojiți, saci improvizați pe post de coșuri de gunoi, calorifere care nu merg, neoane lipsă, vestiare minuscule, uși sau ferestre prinse cu sârmă și șoricei, dar și WC-uri turcești, plus un miros greu de suportat.

“Asta ne trebuia la Buzău, când noi suntem vai mama noastră!”

Așa sunt întâmpinați cei care calcă pragul Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău, locul unde TVR a decis să se organizeze finala Selecției Naționale a Eurovision și pentru care primăria a scos din buget 200.000 de euro. Și asta, în ciuda faptului că unii consilierii locali ai PNL și PSRO s-au opus și n-au ridicat mâna pe 7 februarie atunci când a trecut bugetul. “Asta ne trebuia nouă, Eurovison la Buzău, când noi suntem vai de mama noastră”, a transmis un reprezentant liberal.

Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzau, interior
Așa arată Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din interior

Libertatea a fost în weekend la Buzău, în timpul unei zile pline de evenimente sportive. Mai întâi a avut loc confruntarea de volei masculin dintre echipa din localitate și CSM Câmpia Turzii, apoi un meci de fotbal demonstrativ cu Răzvan Raț, Dănuț Lupu și Adrian Mihalcea pe teren.

Cum arată sala?

Praful era la el acasă, tomberoanele de gunoi plus găleți și cârpe pline de mizerie stăteau la mai puțin de cinci metri de singura dugheană cu merdenele, plăcintă, popcorn și covrigi de unde spectatorii își pot cumpăra ceva de mâncare. Care nu avea casă de marcat, iar vânzătorul nu purta nici un fel de protecție, ci lua produsele cu un șervețel de hârtie. În pauze mai trăgea cu poftă și dintr-o țigară.

Saci legați cu sfoară pe post de coșuri de gunoi la sala sporturilor buzau
Saci legați cu sfoară pe post de coșuri de gunoi

În sală, situația e și mai rea. Lipsesc neoane, caloriferele de la etajul 1 nu funcționează, iar coșuri de gunoi nu există. Sunt doar niște saci legați de scările de acces. Tencuiala e căzută și sunt zone unde a rămas rugina scursă pe pereții sălii. Hidranții sunt închiși cu lacăte groase, iar de extinctoare nici nu poate fi vorba. Nu există nici măcar unul în toată sala, chiar dacă există autocolante care să semnaleze asta. Mai multe ghivece de flori și bidoane de apă de 5 kilograme fac peisajul din sală ca al unei scări de bloc.

Toaletele, un dezastru

Spectatorii au condiții groaznice atunci când ajung la toalete! Tencuiala e căzută, WC-urile sunt turcești, unele cu hârtie igienică, dar cele mai multe, nu. Ușile de la cabine nu se închid, geamurile sunt blocate de vreme, pline de mizerie și muște moarte. Nu există mop de curățat și doar un furtun imens cu care se spală toaletele. Iar mirosul e greu de suportat! Nu există săpun, nici solid, nici lichid, iar singurul aparat de uscat mâinile nu funcționează.

WC-urile turcești, sala sporturilor din Buzau
WC-urile turcești unde hârtia igienică lipsește cu desăvârșire

La vestiare situația e identică. Întrerupătoarele sunt rupe, cabinele sunt foarte mici, apa curge la dușuri, iar marea majoritate a becurilor sunt arse.

A rezolvat primarul toate problemele urbei astfel încât să își permită luxul de a irosi bani pe un spectacol anost, la care mulți din aplaudaci nici măcar nu vor avea acces? Invitațiile vor fi date prin instituții, prin birourile primăriei, pe la prieteni, în cercuri închise. Iar eu, biet muncitor, plătitor de taxe, impozite, nu voi fi la megaspectacolul plătit și din banii mei.

Nicu Mihăilă, comentariu pe buzoienii.ro:

Este strigător la cer! Nu avem încălzire în apartamente, sunt mereu avarii la rețea, ne spălăm la lighean ca acum 30 de ani. Mizeria în oraș este la tot pasul și ăsta plătește 200.000 de euro pe un spectacol. Sunt total revoltat! Trebuie sesizată DNA, Curtea de Conturi și trebuie făcută plângere penală împotriva acestui primar.

Liviu, locuitor din Buzău:

Primarul vrea “dinamizarea mediului de afaceri”

Libertatea a intrat în posesia unor documente interne din cadrul primăriei, prin care edilul Constantin Toma le explică tuturor consilierilor de ce trebuie aprobată suma de 200.000 de euro pentru organizarea Eurovision la Buzău.

Buzăul așteaptă Eurovisionul cu WC-uri turcești! Primăria a scos din bugetul local 200.000 de euro pentru concursul organizat de TVR, dar n-a investit un leu în sala unde se va desfășura show-ul
Expunerea de motive a primarului Constantin Toma

“Prezența acestei competiții în municipiul nostru constituie o oportunitate pentru dezvoltarea și dinamizarea mediului de afaceri, dar și de promovare a turismului buzoian. Dragi consiliere și stimați consilieri locali, prin votul dumneavoastră pozitiv veți contribui cu siguranță la un Buzău mai bun pentru toți buzoienii de oriunde s-ar afla. Respingerea acestui proiect de hotărâre ar crea un prejudiciu de imagine și de credibilitate nu numai Buzăului, ci și României. Buzăul va fi promovat la nivel național și internațional, cum nu a fost niciodată promovat până acum”, le-a scris primarul consilierilor săi.

Imagine din exteriorul sălii de sportIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier. Șoferul vinovat era băut! Reacția patronului FCSB
PARTENERI - GSP.RO
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier. Șoferul vinovat era băut! Reacția patronului FCSB
Ce se întâmplă cu fix 72 de ore înainte să mori. Primul semn care apare, oamenii de știință au făcut descoperirea
Playtech.ro
Ce se întâmplă cu fix 72 de ore înainte să mori. Primul semn care apare, oamenii de știință au făcut descoperirea
Momentul în care o jurnalistă este molestată de mai mulți bărbați în direct  la TV după un meci de fotbal, în Italia. VIDEO
Observatornews.ro
Momentul în care o jurnalistă este molestată de mai mulți bărbați în direct la TV după un meci de fotbal, în Italia. VIDEO
Horoscop 29 noiembrie 2021. Gemenii ar fi bine să se protejeze de propriile gânduri negative, care pot împinge departe
HOROSCOP
Horoscop 29 noiembrie 2021. Gemenii ar fi bine să se protejeze de propriile gânduri negative, care pot împinge departe
A doua țară care închide complet granițele pentru străini. Accesul le va fi interzis total
Știrileprotv.ro
A doua țară care închide complet granițele pentru străini. Accesul le va fi interzis total
Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Telekomsport
Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie