Un detinut de origine italiana a reusit sa evadeze ieri dimineata din centrul penitenciar de la Fresnes, langa Paris, dupa ce patru sau cinci complici au atacat cu lansatoare de rachete doua din turnurile de supraveghere a inchisorii, apoi au fugit cu un automobil.
Conducerea inchisorii a anuntat ca atacul nu s-a soldat cu raniti prea grav, iar detinutul evadat, Antonio Ferrara, in varsta de 19 ani, este cunoscut de serviciile de politie si justitie pentru acte de banditism violent, omucidere, jaf armat si evadare.
Aceasta este a treia evadare inregistrata de la inceputul anului 2003, fapt ce confirma procesul de scadere a evadarilor individuale sau in grup de anul trecut in Franta – doar 15 si care cuprindeau un total de 28 de detinuti, comparativ cu 2001, cand 38 de detinuti au fost implicati in 31 de acte de evadare, sau in anul 2000, cand s-au inregistrat 34 de evadari, cu un total de 41 de puscariasi. Pentru comparatie, administratia penitenciarelor a semnalat ca in 1990 au fugit din inchisorile franceze 68 de detinuti.

Urmărește-ne pe Google News