De Maria Apostol,

Magistraţii au decis să-l mai ţină pe Sorin Oprescu după gratii, timp în care îşi poate pregăti apărarea pentru un proces cu acuzaţii foarte grave.
Reamintim faptul că procurorii îl acuză pe primarul suspendat al Capitalei de luare de mită, iar sumele vehiculate sunt de ordinul milioanelor de euro.
În mod ciudat, nici unul dintre membrii familiei acestuia nu au mers până acum în arestul preventiv ca să-l vadă, deşi fratele şi fiul lui au fost aşteptaţi joia trecută.
Cu atât mai puţin fosta soţie a lui Oprescu, medicul Simona Fica, de care edilul a divorţat în 1988. Sorin Oprescu a vorbit întotdeauna la superlativ despre femeia care i l-a dăruit pe Mircea şi chiar a fost pe punctul de a se împăca cu ea, însă nimeni nu ştie că un alt bărbat a reuşit s-o întoarcă din drum.
Dovadă că în 2012 ea i-a donat chiar 18.000 de lei pentru campania electorală, după cum reiese din declaraţia de avere a primarului de la acea vreme.
«Rivalul» are statut de privilegiat
Simona Fica, medic endocrinolog în cadrul Spitalului Elias, şi-a găsit fericirea în braţele unui alt bărbat, un arhitect de prestigiu, profesor la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti. Este vorba despre Niculae Grama, specializat, culmea, în arhitectura spitalelor.
Poate că la fel de întâmplător este şi faptul că el a lucrat pentru un proiect din cadrul Spitalului de Oncologie, pentru proiectul “Spitalul European Bucureşti”, pentru o clinică din centrul Capitalei, pentru unitatea de primire Urgenţe din Ploieşti, dar şi pentru amenajarea Bisericii Sfântul Spiridon din Capitală.
Unele din aceste obiective primind finanţare chiar de la Primăria Capitalei, instituţie condusă de Oprescu. Practic, primarul, vrând-nevrând, şi-a ajutat nu doar fosta soţie, ci şi pe “rivalul” său. Şi nu doar atât. Grama a proiectat şi clădirea care are ca sediu compania de servicii medicale Medisystem, deţinută de fiul lui Oprescu.
De departe cel mai spectaculos proiect îl reprezintă mansardarea vilei de pe bulevardul Aviatorilor în care a locuit Oprescu şi pe care i-a cedat-o Simonei Fica. În această casă care aparţine lui Oprescu locuiesc acum fosta soţie şi noul ei soţ, într-un decor de vis.

Marin Ştefănel este primarul interimar al Bucureştiului

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, după decizia definitivă de arestare preventivă. Prefectul Capitalei a trimis ieri Consiliului Ge- neral (CGMB) ordinul de constatare a suspendării.
Tot ieri, consiliul s-a întrunit în sedinţă “de îndată”, pentru a numi un primar general interimar. Deşi s-au vehiculat multe nume zilele trecute, consilierii generali l-au ales drept primar general interimar pe Marin Ştefănel, din partea UNPR.

Dan Puric: "Am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem» Reacția lui Becali
GSP.RO

Dan Puric: "Am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem» Reacția lui Becali

Horoscop 28 februarie 2020. Balanțele fac planuri amănunțite
HOROSCOP

Horoscop 28 februarie 2020. Balanțele fac planuri amănunțite