MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2011 16:51

Exclusiv | Naghi şi-a văzut fiul însurat şi a doua zi a murit

Distribuie

Autorităţile din Călăraşi au anunţat, ieri, că George Naghi, patronul companiei Aldis, nu a suferit un infarct, aşa cum s-a zvonit iniţial. Se pare că duminică dimineaţa, în timp ce se plimba cu barca pe Dunăre împreună cu soţia sa, “Regele mezelurilor” a pierdut controlul ambarcaţiunii din cauza unei defecţiuni sau a unui banc de nisip de care s-ar fi lovit.
Cei doi au fost aruncaţi pe mal, iar în urma rănilor severe, Naghi a murit pe loc, în timp ce consoarta sa a ajuns în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.
În stare de şoc, rudele afaceristului au ridicat trupul acestuia de la morgă şi l-au depus, ieri, în pensiunea aflată în incinta fermei Aldis, de la marginea oraşului Călăraşi. Sâmbătă seara, cu doar câteva ore înainte de tragedie, membrii familiei petreceau în acelaşi loc la nunta lui Doru, fiul lui Naghi dintr-o altă căsătorie. Şi prietenii, şi angajaţii afaceristului s-au adunat, duminică seara, pe malul Dunării, în locul tragediei, pentru a aprinde lumânări.
Din cauza emoţiilor, un cunoscut al milionarului a făcut infarct şi a murit, la scurt timp, la spital. George Naghi va fi înmormântat mâine la Călăraşi, iar autorităţile au anunţat că vor decreta zi de doliu în oraş pentru bărbatul care a creat locuri de muncă pentru 1.400 de localnici.

Gina va conduce imperiul Aldis

Georgiana NaghiÎn acest timp, potrivit unor apropiaţi ai familiei, se pare că soarta companiei a fost deja stabilită, după dorinţa întemeietorului. Naghi a fost însurat de trei ori şi are trei copii, aşa că a vrut ca după moartea lui să nu existe discuţii între moştenitori. Înainte de a se căsători cu Alina, George Naghi a mai trecut prin două căsnicii, în urma fiecăreia rezultând câte un copil.
Cu actuala soţie însă a petrecut mai bine de 20 de ani şi, alături de ea, a pus bazele companiei Aldis, una dintre cele mai mari fabrici de mezeluri din România. Împreună au clădit un imperiu evaluat, potrivit Top 300 Capital, la aproape 60 de milioane de euro, care va fi condus de fiica Alinei, Georgiana, pe care George Naghi a ales să o înfieze. Milionarul avea mare încredere în fiica sa adoptivă, pe care o alinta Gina şi care în ultima perioadă se ocupa de afacerile familiei împreună cu soţul ei.

Aldis, în executare silită

Potrivit ultimului bilanţ al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, privind restanţele companiilor la bugetul de stat, în iunie anul acesta, firma Aldis avea o datorie de 8.159.654 de lei, adică aproape 1,8 milioane de euro. Mai mult, din cauza taxelor şi impozitelor neplătite, împotriva companiei s-a început procedura de executare silită.

Avere de 60 de milioane de euro

George Naghi, acţionarul majoritar al producătorului de mezeluri Aldis, din Călăraşi, a fost cotat anul trecut de revista Top 300 Capital la o avere de 58-60 de milioane de euro.
Stânga: ferma Aldis, mijloc: locuinţa afaceristului din Călăraşi, dreapta: vila lui Naghi de la Mamaia
Potrivit junaliştilor Capital, afacerea lui Naghi a fost afectată sensibil de criza economică, în principal ca urmare a tendinţei populaţiei de a se reorienta spre produsele ieftine. Totuşi, primul semestru din 2010 s-a încheiat pentru Aldis cu o creştere a vânzărilor de 20%.

Oana Mizil: «A murit un prieten al meu»

 

Oana Mizil

Deputata Oana Niculescu-Mizil (foto), şefa filialei PSD Călăraşi, ne-a declarat că era apropiată de George Naghi şi de familia acestuia. ”A fost un om deosebit, un prieten de mare probitate morală, un călărăşean devotat semenilor săi. Am admirat la el modestia şi altruismul său deosebite”, ne-a spus Oana.

Citește mai multe despre Gheorghe Naghi pe Libertatea.

Comentarii