Mergi direct la conținut »
UPDATE. Piromanul din București a fost prins. Bărbatul e șofer profesionist și și-a recunoscut faptele
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Piromanul din București a fost prins. Bărbatul e șofer profesionist și și-a recunoscut faptele

UPDATE. Piromanul din București a fost prins. Bărbatul e șofer profesionist și și-a recunoscut faptele

Piromanul din București a fost prins. Bărbatul, care a incendiat mai multe autoturisme la începutul lunii aprilie, a fost găsit pe stradă de către polițiștii din Sectorul 1.

De Remus Vlad,

UPDATE. Peste 40 de judiciariști din Sectorul 1 și toți agenții de ordine publică din Capitală au lucrat la acest caz. Individul reținut care nu e căsătorit, dar are copii, a fost ambiguu în ceea ce a spus anchetatorilor. El nu are nici o legătură cu victimele, astfel că nu poate fi vorba de o răzbunare.

În urmă cu câteva luni, piromanul care este șofer profesionist s-a ales cu permisul suspendat pentru că a circulat cu numere expirate. În rest, nu a mai comis alte infracțiuni.

Polițiștii din sectorul 1 au vizionat peste 300 de ore de înregistrări ale camerelor de supraveghere. Șeful Poliției Sectorului 1, comisar-șef Ionuț Dana, a precizat că bucureștenii nu au fost în nici un moment în pericol.

Zilele următoare, bărbatul care și-a recunoscut faptele va fi supus unei expertize psihiatrice care va stabili dacă, în momentul incendierii celor opt autoturisme, a avut sau nu discernământ.


Individul are 45 de ani și a fost deja reținut pentru 24 de ore. Din primele verificări ale anchetatorilor, se are că bărbatul ar avea ceva tulburări, dar nu e nebun. Acesta nu a putut da, deocamdată, o explicație pentru faptele sale.

De aproximativ o săptămână, sute de polițiști din Sectorul 1 au fost pe urmele piromanului care, în urmă cu o săptămână, a dat doc, în mai multe zone din zona centrală a Capitalei, la opt autoturisme.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Surse judiciare spun că urmele lăsate de flăcări, dar și unele probe, arată că incendiatorul ar fi plasat focul sub mașini, în partea din față, chiar sub motor. Judiciariștii bucureșteni sunt pe urmele personajului care a dat foc celor opt mașini și refac anumite cercetări.

În procesele verbale de intervenție ale pompierilor bucureșteni de la ISU ”Dealul Spirii” București-Ilfov, în dreptul cauzei, este trecut ”sursă de aprindere în mod intenționat”. A fost lansată chiar și o primă ipoteză a modului în care a acționat piromanul ”vânat” acum de toată Poliția Capitalei.

”Cel mai probabil incendiatorul a plasat focul sub autoturisme. Sub partea din față a mașinilor, acolo unde este motorul, dar și foarte  multe componente din plastic, au fost găsite materiale textile care nu aveau ce căuta acolo. Cel mai probabil au fost îmbibate cu substanțe inflamabile, aprinse și aruncate acolo. Amprenta incendiilor, modul în care s-au extins flăcările, ne arată cam același lucru. Conform unor prime ipoteze, focul s-a propagat dinspre fața înspre spatele autoturismelor”, ne-au explicat surse judiciare, la data de 2 aprilie.

Totodată, la 4 aprilie, a apărut și prima fotografie cu piromanul din Capitală.

Peste 30 de piromani au fost prinși anul trecut

Anul trecut, în România s-au produs 30 de asemenea cazuri de incendiari de autoturisme care au avut ca autori cel puțin 30 de persoane.

”Toți au fost identificați și împotriva tuturor s-a declanșat urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de distrugere de autoturisme prin incendiare”, ne-au declarat reprezentanți ai Poliției Române.


Ce este piromania din punct de vedere psihologic. Psihologul Libertatea, despre cazul piromanului din Bucureşti

Close
Închide
  Close