Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Ucigașul Larisei Chelaru trăiește din donații
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV / Ucigașul Larisei Chelaru trăiește din donații

Robert Ciobanu a ieșit din închisoare în urmă cu doi ani, iar în tot acest timp a vrut să le arate tuturor că s-a reabilitat. S-a căsătorit și și-a ridicat o casă din mila consătenilor și a unor firme de construcții.

De Maria Apostol,

În 2005, cazul de dispariție a Larisei Chelaru a făcut înconjurul țării. După ce polițiștii făcuseră căutări disperate și răscolisese cam tot ce se putea prin cartierul ieșean Lunca Cetățuii, mama ei privea încremenită, de la balcon, cum anchetatorii scot dintr-o pubelă o cutie de televizor în care se afla cadavrul micuței. Din acel moment,  nimic nu a mai fost nimic la fel. Tatăl fetiței nu a putut accepta că fetița lui a fost ucisă și s-a spânzurat după numai câteva luni.

4301-223589-8larisachelarufetitadisparuta.jpg
Criminalul a fost identificat în persoana unui tânăr de 17 ani pe nume Robert Ciobanu. Robert era vecinul Larisei şi cel mai bun prieten al fratelui ei. Acesta a recunoscut că în 18 octombrie 2005 a chemat-o pe fetiţă la el în apartament, cu intenţia de a o viola, apoi a bătut-o și a sufocat-o.

Ciobanu avea să povestească la audieri că a crezut că Larisa a murit, așa că a ieşit din apartament, iar când s-a întors a văzut-o la uşă. De frică să nu fie dat în vileag, de data asta şi-a dus planul până la capăt. După ce a omorât-o prin sugrumare şi asfixiere, a înfăşurat-o într-un covor şi a aşezat-o într-o cutie de la televizor pe care a depozitat-o într-o boxă. A lăsat-o acolo mai bine de o lună şi jumătate, după care a mutat cutia cu cadavrul în containerul din faţa blocului, descoperit întâmplător de oamenii de la salubritate.

Robert Ciobanu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, apoi pedeapsa i-a fost redusă la 15 ani din care a executat jumătate. În 2014 a fost eliberat, beneficiind de noile modificări ale Codului Penal, iar asta intrigat toată opinia publică la momentul respectiv.

TOLO: Cohortarea ta, stat cinic și nemernic! De ce vorbești așa despre părinții și bunicii noștri?
Recomandări

TOLO: Cohortarea ta, stat cinic și nemernic! De ce vorbești așa despre părinții și bunicii noștri?

 

7estiasi
sursa foto: 7 EST IASI 

Cu o crimă îngrozitoare pe conștiință, Robert s-a întors în comuna natală, Ciurea, din Iași, unde și-a găsit părinții nenorociți nu doar de fapta comisă de el, ci și de o moarte subită a celui de-al doilea copil pe care îl aveau.

”Cei doi bătrâni, părinții lui Robert, au trecut prin momente cumplite când au aflat că băiatul cel mic a comis o crimă, iar cel mare, Cristi, le-a murit de cancer, la scurt timp. Locuiau într-un apartament pe care au fost nevoiți să-l vândă ca să plătească despăgubiri familiei Larisei Chelaru. Primăria a încercat să-i ajute pe toți trei și a donat un teren pentru a-și ridica o altă casă. Din donațiile unor firme de construcție au reușit să ridice o căsuță și o anexă”, ne-a povestit primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu.

Edilul mai spune că Robert s-a și căsătorit anul trecut cu o fată din comună, vrând să arate că după ce a ieșit din închisoare este pregătit să o ia pe un drum bun.

Tot de la primarul Cătălin Lupu am aflat că inclusiv mama Larisei Chelaru și-a refăcut viața alături de un alt bărbat, iar aceasta este invitată frecvent la diverse ceremonii organizate în memoria copilei într-un parc denumit după numele ei.

Close
Închide
  Close