MENIU CAUTĂ
19 Aug. 2015 16:23

EXCLUSIV | Vrea grațiere colectivă! Cristi Borcea încearcă prin orice mijloace să scape de închisoare

Distribuie

De aceea, fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo caută o portiţă prin care să poată respira cât mai repede aerul tare al libertăţii. Ultima soluţie de care se agaţă acum Borcea este cererea către preşedintele României pentru o graţiere colectivă.
”Borcea nu mai are stare. Mai nou, caută să afle dacă are şanse să iasă mai repede din închisoare printr-o graţiere colectivă. Conform statisticilor, sunt 10.000 de oameni în plus în puşcăriile din România. Cererea de graţiere colectivă în cazul multora, cum e Borcea, este îndreptăţită, mai ales că statul consumă lunar cu aceşti nenorociţi 6,3 milioane de euro”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Miron Cozma.
Printre punctele forte pe care se bazează Cristi Borcea în eventualitatea unei astfel de posibilităţi se numără faptul că este singurul inculpat din ”Dosarul transferurilor” care şi-a plătit integral banii datoraţi statului, că este un puşcăriaş model şi că are de întreţinut o familie numeroasă.

Se sufocă în puşcărie

În prezent, Cristi Borcea are doi copii cu actuala soţie, Alina, trei cu fosta nevastă, Mihaela, plus încă unul dintr-o altă relaţie. Însă nu numai dorul de casă l-a făcut pe fostul finanţator al ”câinilor” să-şi dorească eliberarea, ci şi faptul că nu mai rezistă regimului de detenţie.
”Din cauza caniculei din ultima perioadă, Cristi Borcea spune mereu că se sufocă. Nu are aer. E la limită. Ce să mai, la Poarta Albă e nenorocirea de pe lume. Pereţii s-au încins, iar în celule e ca în cuptor”, ne-a mai precizat fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

Citește mai multe despre Cristi Borcea pe Libertatea.

Comentarii