De Valentina Postelnicu,

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă a declarat pentru Agerpres că refuzul preşedintelui Iohannis privind numirile de miniştri la Dezvoltare şi Transporturi a fost unul politic şi nu are „nicio legătură cu prevederile constituţionale sau cu îndeplinirea unor condiţii pentru a putea fi numit ministru”.

”Este clar că refuzul preşedintelui a fost unul politic, determinat de atitudinea constantă pe care o are în privinţa coaliţiei de guvernare şi a Guvernului, şi nu are nicio legătură cu prevederile constituţionale sau cu îndeplinirea unor condiţii pentru a putea fi numit ministru. Lia Olguţa Vasilescu, spre exemplu, era ministru în exerciţiu, astfel încât la data când a fost numită la ministru al Muncii a fost verificată îndeplinirea condiţiilor şi nu s-a stabilit nimic”, a declarat Toni Greblă, joi, întrebat cum apreciază conţinutul scrisorilor transmise de şeful statului premierului pe tema respingerii propunerilor de miniştri la Dezvoltare şi Transporturi.

Întrebat dacă, procedând astfel, preşedintele prelungeşte perioada până la care va trebui să numească noi miniştri la Dezvoltare şi Transporturi, secretarul general al Guvernului a spus: „Vom lua o decizie astăzi şi o vom comunica”.

Fiind întrebat dacă se ia în calcul şi o sesizare la CCR, Greblă a răspuns: „Inclusiv examinăm această situaţie, da”.

Preşedintele Klaus Iohannis a motivat joi, 10 ianuarie, prin intermediul a două scrisori publice, de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dăncilă, Ilan Laufer, Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu. În cazul acesteia, șeful statului a invocat lipsa de expertiză.

Citeşte şi: Durerea mamei care își caută băiatul dispărut acum 45 de ani: „Mă rog la Dumnezeu să mi-l arate în vis, viu sau mort. Dar eu cred că nu e mort” ;