Exercițiu de avertizare și alarmare. Sirenele vor răsuna în București în perioada 18-21 aprilie

11 aprilie 2017 15:44

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va verifica, în perioada 18-21 aprilie, modul în care autoritățile locale alarmează și avertizează populația în caz de calamitate. Verificarea are loc în cadrul exercițiului național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă ”PROCIV 2017”.

”Share ca sa nu fim luați prin surpindere.  Săptămâna viitoare, între 18 si 21 aprilie, începe cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de urgență. De-a lungul celor patru zile, sirenele vor suna alternativ, în Capitală și în județele țării, între orele 10-15”, anunță IGSU.

Avertizarea și alarmarea va avea loc în intervalul 18-21 aprilie, între orele 10.00-15.00.

sirene avertizare bucuresti

Conform scenariului, IGSU va primi de la structurile care monitorizează sursele de risc, informări cu privire la iminenţa producerii unor situaţii de protecţie civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă şi derularea activităţilor specifice în astfel de situaţii.

Scopul exerciţiului este testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Totodată va fi urmărit modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare. Timpul de răspuns (măsurat de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U. Judeţean, până la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastreˮ, reprezintă un alt punct care va fi verificat.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro