De Simona David,

Într-o intervenție telefonică în direct la Digi24, profesorul Dumitru Borțun a acuzat toate partidele politice care au condus România din 1990 și până în prezent, pe care le-a numit „găști ordinare”, că au „injectat în instituțiile statului prostie și corupție”, iar asta se vede acum, în situația de criză în care ne aflăm, căci mulți nu știu să comunice.

Expertul în comunicare, Dumitru Borțun, consideră că lupta cu noul tip de coronavirus este însoţită de mai multe „lupte paralele”, printre care și lupta cu frica oamenilor, care se poate transforma în panică – unul dintre cele mai periculoase fenomene sociale.

În astfel de situații, comunicarea este extrem de importantă, iar aici, România are o reală problemă deoarece, spune profesorul Borțun, cei care conduc țara „nu au găsit formula de a comunica cu poporul român”, a spus profesorul în direct la Digi24.

Potrivit lui Dumitru Borțun, cele mai mai clare mesaje sunt transmise de președintele Klaus Iohannis.

Dumitru Borțun spune că avem mare nevoie de certitudine, mai ales în situații de acest gen, cum este pandemia de coronavirus, când panica poate deveni un dușman foarte periculos.

„Oamenii panicaţi sunt în stare de orice, fiindcă raţiunea nu-i mai ajută, iar încrederea în Dumnezeu sau în autorităţile statului dispare”, scrie Dumitru Borțun într-un articol despre cum ne apărăm de panică și pseudo-știri în vremea COVID-19, publicat pe platforma Semnele Timpului.

Dumitru Borțun este doctor în Filosofie al Universității din București, este profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și președintele Juriului de Onoare al Asociației Române de Relații Publice. A publicat peste 100 de lucrări, în domeniile: epistemologie, semiotică, etică, relații publice, comunicare politică și responsabilitate socială corporativă.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate