Mergi direct la conținut »
Explozie într-o mină din Cehia. 13 mineri au murit, iar alți zece au fost răniți / FOTO&VIDEO Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Explozie într-o mină din Cehia. 13 mineri au murit, iar alți zece au fost răniți / FOTO&VIDEO

Cel puțin 13 mineri au murit, iar alți zece au fost răniți, în urma unei explozii produse joi după-amiază într-o mină din Cehia.

Explozia a avut loc la o adâncime de 800 de metri, într-o mină din zona Karvina, situată în apropierea granței cu Polonia.

Majoritatea muncitorilor aflați în subteran în momentul producerii dezastrului sunt polonezi, au anunțat reprezentanții companiei OKD, care deține mina, relatează site-ul postului Polskie Radio, citat de Mediafax.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat pe Twitter că echipe de urgență din Polonia au fost mobilizate pentru a participa la operațiunile de salvare din Cehia.

Din primele informații, expoziția ar fi avut loc din cauza unei acumulări de gaz metan în subteran. Aceasta a fost ipoteza luată în calcul și în cazul exploziei din mina Uricani, soldată cu moartea a doi mineri, în octombrie 2017.

VIDEO|”Ultima tonă. Am fost miner la Uricani”, filmul complet. Un documentar despre apusul mineritului și eșecul statului în a găsi alternative

sursă foto: EPA


Citește și GALERIE FOTO/ Timişoara, la 29 de ani după Revoluţie. Cum arată azi locurile unde, în 1989, s-a murit pentru libertate


 

Close
Închide
  Close