Mergi direct la conținut »
UPDATE VIDEO | Două explozii la biserici creștine din Egipt de Florii. Președintele Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE VIDEO | Două explozii la biserici creștine din Egipt de Florii. Președintele Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe

UPDATE VIDEO | Două explozii la biserici creștine din Egipt de Florii. Președintele Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe

Două explozii la biserici creștine din Egipt de Florii. O explozie puternică s-a produs, duminică dimineața, într-o biserică din orașul Tanta din Egipt. Primele informații arată că 26 persoane și-au pierdut viața și peste 70 sunt rănite, arată presa locală. O a doua explozie s-a produs la scurt timp la o biserică din Alexandria soldată cu 11 morți și 35 de răniți. 

UPDATE ora 16.00 Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, preşedintelui Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah al-Sisi, un mesaj de condoleanţe, în urma atacurilor teroriste care au avut loc duminică asupra bisericilor copte din localităţile Tanta şi Alexandria, a informat Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat.

„Doresc să exprim sincere condoleanţe dumneavoastră, poporului egiptean şi familiilor îndoliate ca urmare a atacurilor revoltătoare petrecute, la data de 9 aprilie 2017, asupra bisericilor copte din localităţile Tanta şi Alexandria din Egipt, ce au dus la pierderea vieţii a cel puţin 45 de oameni şi rănirea a peste 100, reuniţi înainte de sărbătoarea creştină a Paştelui, în Duminica Floriilor. Întreaga noastră compasiune se îndreaptă către familiile greu încercate ale victimelor, faţă de care suntem alături, precum şi faţă de cei răniţi, cărora le urăm însănătoşire grabnică”, se arată în mesajul preşedintelui.


UPDATE ora 15.51: Statul Islamic a revendicat atacurile de la cele două biserici creștine din Egipt, anunță AP.

UPDATE ora 15.46: Papa Tawadros, capul bisericii Copte din Egipt, se afla în Catedrala Sfântu Marcu din Alexandria în fața căreia s-a produs explozia, dar din fericire nu a fost rănit.

Autoritățile anunță că printre cei 11 morți se află și trei polițiști.

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!
Recomandări

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!

UPDATE ora 15.26: Ministrul Sănătății din Egipt a rectificat bilanțul victimelor din Alexandria. 11 persoane și-au pierdut viața și 35 au fost rănite, transmite AP.

UPDATE ora 15.05: Ministrul egiptean al Sănătății a anunțat că în urma exploziei din Alexandria, 6 persoane și-au pierdut viața și 66 au fost rănite.

Explozia s-a produs în fața bisericii în care liderul bisericii copte a susținut slujba de Florii.

UPDATE ora 14.48: Explozia de la biserica din Alexandria ar fi fost provocată de un kamikaze. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața și peste 20 au fost rănite, potrivit Reuters.

UPDATE ora 14.45: Numărul persoanelor decedate în urma exploziei din Tanta a ajuns la 26, în timp ce răniți sunt 71, anunță AP.

[libgallery id=”1801857″]

UPDATE ora 14.38: O a doua explozie s-a produs duminică lângă o biserică creștină din Egipt. De această dată deflagrația s-a produs la o biserică din Alexandria.

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”
Recomandări

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”

Presa egipteană, citată de BBC, susține că sunt mai multe victime.

UPDATE ora 13.10: Momentul exploziei a fost surprins de camerele care filmau ceremonia religioasă.

UPDATE ora 12.26: Presa locală susține că numărul deceselor a crescut la 21 de persoane și alte 42 au fost rănite în urma exploziei.

Se pare că o bombă a fost amplasată sub un scaun din biserică și aceasta a explodat în timpul slujbei.

Președintele Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi a dat ordin ca toate spitalele militare din zonă să preia răniții.

UPDATE ora 12.07: Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața și peste 30 au fost rănite în urma exploziei, transmite Al Jazeera

Atentatul nu a fost revendicat încă de nimeni și nu se știe ce a provocat explozia.


Explozia s-a produs lângă biserica St. Mary Church din orașul Tanta din delta Nilului. În urma exploziei, celk puțin patru persoane au fost ucise și alte 20 au fost rănite, scrie egyptianstreets.com

În zonă era o mulțime de creștini aceștia participau la slujba de Florii.

Close
Închide
  Close