Mergi direct la conținut »
UPDATE: Explozie în Onești. Două persoane, la spital cu arsuri grave| FOTO Galerie foto
9imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Explozie în Onești. Două persoane, la spital cu arsuri grave| FOTO

UPDATE: Explozie în Onești. Două persoane, la spital cu arsuri grave| FOTO

Explozie în Onești, județul Bacău. O deflagrație puternică a avut loc, joi,  într-un bloc de locuințe din municipiul Onești, în timp ce doi bărbați încercau să repare un frigider. Suflul exploziei a spart toate ferestrele apartamentului și a distrus întreaga structură a geamurilor de la balcon. Două persoane au ajuns la spital cu arsuri grave pe mâini.

De Theodor Istrate,


UPDATE, ora 14,15 – Una din cele două victime ale exploziei de joi dimineață de la Onești este transferată la Spitalul de Arși București din cauza rănilor grave suferite la mâini.

Pompierii nu au putut stabili cu exactitate ce anume a provocat explozia buteliei cu izobutan, însă este posibil ca bărbatul care a folosit-o pentru reparația unui frigider să o fi încălzit pe flacăra de la aragaz pentru a-i crea presiune.

Un elicopter SMURD îl va transporta la Spitalul de Arși București pe bărbatul de 60 de ani, victimă a unei explozii într-un bloc din municipiul Onești. Cu arsuri de gradul III pe mâini și gradul I pe față, băcăuanul va fi preluat de pe stadionul municipal din localitate.

„Cea de-a doua victimă, o femeie de 82 de ani, proprietara apartamentului în care a avut loc explozia, a fost transferată la Spitalul de Urgență Bacău”, a declarat, joi, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, Andrei Grecu.

În ceea ce privește cauza exploziei, pompierii nu au putut-o stabili cu exactitate. Bărbatul care a vrut să folosească butelia pentru încărcatul instalației de răcire a frigiderului susține că ar fi pus recipientul pe calorifer pentru a se încălzi astfel încât să creeze presiune la gaz. Însă, este posibil ca băcăuanul de 60 de ani să fi încălzit butelia pe flacăra de la aragaz.

De altfel, explozia a fost însoțită de un mic incendiu, ceea ce nu ar fi fost posibil dacă recipientul era încălzit pe calorifer.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Două persoane au ajuns la spital, joi, cu arsuri grave la nivelul feței și a mâinilor, în urma exploziei puternice a unei butelii cu izobutan. Cele două victime se pare că încercau să repare un frigider într-un apartament al unui bloc cu zece etaje din municipiul Onești.

De altfel, suflul puternic al deflagrației a spart toate geamurile locuințe și a expulzat efectiv întreaga structură a gemurilor de la balcon. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) și ale Serviciului de Ambulanță Bacău au ajuns în scurt timp la blocul unde a avut loc incidentul, însă fără a mai fi nevoie ca pompierii să intervină, în condițiile în care explozia nu a fost urmată de incendiu.

„Cele două victime ale exploziei au suferit arsuri de gradul I la nivelul feței și de gradul III la nivelul membrele superioare. Nu s-a impus evacuarea locatarilor din bloc întrucât nu au existat degajări de fum sau alte pericole care să le poată afecta sănătatea”, a declarat, joi, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Un specialist de la Inspectoratul Județean în Construcții Bacău va face o expertiză a blocului unde a avut loc explozia pentru a stabili dacă a fost afectată structura de rezistență.


Citește și Cine este în spatele manualului “groazei”, care îi învață pe elevi să facă experimente morbide


 

Close
Închide
  Close