Mergi direct la conținut »
Expropriat din greșeală pentru autostrada Lugoj-Deva. Eroarea prin care un hunedorean ar trebui să dea statului pământul cu 1 leu metrul pătrat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Expropriat din greșeală pentru autostrada Lugoj-Deva. Eroarea prin care un hunedorean ar trebui să dea statului pământul cu 1 leu metrul pătrat

Expropriat din greșeală pentru autostrada Lugoj-Deva. Eroarea prin care un hunedorean ar trebui să dea statului pământul cu 1 leu metrul pătrat

Un bărbat din județul Hunedoara va fi expropriat din greșeală pentru construirea autostrăzii Lugoj-Deva, deși traseul drumului de mare viteză trece la un kilometru distanță de terenul său. S-a ajuns la această situație bizară dintr-o eroare birocratică. Compania de Drumuri a scris șapte în loc de opt pe numărul său cadastral.

Ioan Runcan, care locuiește în comuna Lăpugiu de Jos din județul Hunedoara, va fi expropriat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării autostrăzii Lugoj-Deva. Pământul acestuia se află, însă, la aproape un kilometru mai la nord față de traseul autostrăzii, informează Digi24.ro. În apropierea comunei nu există niciun nod rutier, dar exproprierile au fost realizate pentru descărcarea Holdea care se află la câțiva kilometri, mai la Vest.


Citește și EXCLUSIV/ Anna Lesko s-a ascuns la mare să poată face topless. Strategie de vedetă!


Exproprierea lui Ioan Runcan figurează și în hotătârea de Guvern 459 din 2017. Bărbatul urmează să fie expropriat de 61 de metri cu suma de 56 de lei și 12 bani. În documentul Executivului, suprafața figurează în cartea funciară 61735, însă numărul corect este 61835. Greșeala a fost sesizată de membrii forumului peundemerg.ro.

„Din ciclul „unde dai și unde crapă…” 61735 chiar există și tot în UAT Lăpugiu de Jos. Ce șoc va avea proprietarul când va fi anunțat de expropriere pentru autostradă (…) Au ratat „ținta” cu câțiva kilometri”, a spus ironic un membru al forumului.

Expropriat din greșeală pentru autostrada Lugoj-Deva. Cine este de vină pentru eroare

Cazul de expropriere făcută din greșeală a fost sesizat de mai multe luni Ministerului Transporturilor. Persoanele, care au sesizat eroarea, au primit asigurări că aceasta va fi soluționată.

„Anul trecut în decembrie, imediat dupa apariția proiectului de HG pentru aceste ultime exproprieri la Holdea pe site-ul MT, NGC (un membru al forumului – n.red) mi-a transmis că s-a strecurat o mică greșeală în anexa cu lista terenurilor expropriate, acel 61735 în loc de 61835. Am verificat, am văzut că e așa și am sunat la MT și la CNAIR să le spun să facă și ei o verificare și în cazul în care într-adevăr e greșit, să corecteze. Am fost resunat din ambele direcții și mi s-a confirmat greșeala, cu promisiunea că se va corecta (..). Azi, dupa 7 luni în care această documentație s-a tot plimbat pe la diferite ministere, s-au solicitat clarificări, s-au facut observații, corectări etc, într-un final apoteotic ce vedem? Greșeala e tot acolo”, a menționat cel care a reclamat eroarea.

Potrivit sursei citate, secretara Primăriei comunei Lăpugiu de Jos a confirmat eroarea.

„Am vorbit cu topograful și mi-a zis că este greșeală de redactare in Monitoru Oficial. Inițial, în situațiile trimise de ei așa a fost cu ”8” (adică 61835 în loc de 61735 – n.red.), mi s-a zis că ne va trimite situațiile pe care le-am semnat și noi, e vorba de același număr de parcelă dar au greșit ei când au scris cadastralul. Corect e 61835, care corespunde cu parcela 3536”, a menționat secretara Primăriei Lăpugiu de Jos.

Reprezentantul Primăriei susține că au mai existat astfel de cazuri.

„Este un pic cam complicat. Am avut acum trei ani ceva probleme, greșeli de parcelă și când e vorba de HG trebuie făcută erată pe o durată de 3-4 ani nici nu știu dacă s-a publicat erata aia”, spune ea.

Ioan Runcan, hunedoreanul care a fost expropriat din greșeală, nu a putut fi contactat pentru a comenta situația.


Citește și EXCLUSIV / Boureanu și Herșcovici, obligați să se suporte după ce amândurora le-a fost refuzată eliberarea. Marea prietenie a colegilor de celulă s-a încheiat cu o ceartă la cuțite


sursă foto: Digi24.ro

Close
Închide
  Close