Face informatica in GermaniaCristian Jaloba a plecat din tara pentru a lucra in strainatate nu din motive financiare, asa cum procedeaza cei care se hotarasc sa faca acest pas, ci pentru a scapa de stresul cotidian. A vrut pur si simplu sa incerce ceva nou. Acum este un om implinit si spune ca nu mai vrea sa se intoarca definitiv niciodata in Romania.


Povestea lui Cristian Jaloba nu este deloc asemanatoare cu a sutelor de emigranti romani care au venit sa lucreze in Germania in speranta unui trai mai bun. El a plecat din tara mai mult de curiozitate si nu s-a gandit nici o clipa ca va ajunge sa lucreze pentru una dintre cele mai importante firme de consultanta din orasul german Frankfurt.


„Am trimis un cv mai mult in joaca”

Face informatica in Germania‘In Constanta aveam un loc de munca destul de bine platit si atat eu, cat si sotia mea duceam un trai decent. Aveam o locuinta a noastra si nu ne lipsea nimic. Ideea cu plecatul la munca in strainatate mi-a venit in urma unor discutii la un pahar de bere cu prietenii. Multi dintre amicii mei au mai lucrat prin alte tari si fiecare avea propria lui poveste. Toti erau asa de incantati si regretau faptul ca s-au intors in tara. M-am hotarat atunci sa trimit si eu un cv mai mult in joaca, asa. Am fost contactat de o firma de calculatoare din Frankfurt.  M-au sunat, iar interviul l-am dat prin telefon. Imi amintesc ca totul a durat cam 30 de minute, dupa care mi-au multumit si au inchis. Cateva saptamani mai tarziu, primeam deja contractul de munca prin posta’, ne-a declarat Cristian Jaloba.

Ajuns in Germania, si-a gasit si o locuinta. ‘La inceput am avut emotii, mi-a fost greu, mai ales ca nu stiam o boaba germana. Am avut noroc ca in domeniul in care lucram majoritatea vorbeau limba engleza, dar, cu toate astea, a trebuit sa ma pun serios pe limba germana. Era penibil cand in pauzele de cafea un coleg de la alt departament mi se adresa, iar eu nu intelegeam o boaba din ce spune. Incet-incet, lucrurile s-au asezat si noua mea viata a inceput sa-mi placa. Dupa patru luni, am adus-o si pe Mirela, sotia mea, in Germania, iar contractul mi-a fost prelungit initial pe doi ani, apoi pe durata nedeterminata. Nemtii sunt mult mai corecti ca noi, mai seriosi in ceea ce fac si au o viata mult mai ordonata’, ne-a mai spus constanteanul Cristian Jaloba.

Acum, dupa mai bine de sase ani, Cristian se simte ‘ca pestele in apa’ printre straini, vrea sa-si gaseasca o locuinta mai spatioasa si este unul dintre membrii activi ai comunitatii de romani din orasul Offenbach.


Cristian Jaloba

Face informatica in GermaniaVarsta: 35 de ani
Starea civila: casatorit
Data cand a parasit
Romania: ianuarie 2000
Domiciliul actual: Offenbach
Ultima data in Romania: decembrie 2005

2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Românul care și-a făcut praf averea, toată țara îl cunoaște
PARTENERI - GSP.RO
2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Românul care și-a făcut praf averea, toată țara îl cunoaște
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
RECOMANDĂRI