Mergi direct la conținut »
Facebook a șters mai multe pagini, conturi și grupuri create de apropiați ai PSD, care publicau știri în sprijinul partidului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Facebook a șters mai multe pagini, conturi și grupuri create de apropiați ai PSD, care publicau știri în sprijinul partidului

Facebook a șters mai multe pagini, conturi și grupuri create de apropiați ai PSD, care publicau știri în sprijinul partidului

Reprezentanții Facebook au anunțat că au eliminat patru pagini, 26 de conturi și un grup de discuții care distribuia „conţinut care incita la dezbinare” prin conturi false, precum și reale create de apropiați ai Partidului Social Democrat. Dezvăluirea a fost făcută, joi, de Nathaniel Gleicher, șeful Departamentului de Securitate Cibernetică a rețelei de socializare.

De Răzvan Mihalașcu,

„Am șters 31 de pagini de Facebook, grupuri și conturi folosite pentru a coordona activități false în cadrul unei rețele controlate din România care folosea o combinație de conturi false și reale pentru a induce în eroare. Administratorii conturilor și deținătorii conturilor publicau știri locale pe teme politice, inclusiv știri părtinitoare sub semnături false, în sprijinul Partidului Social Democrat”

„De asemenea, au distribuit conținut ce incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca fiind site-uri de știri”

„Deși au încercat să-și ascundă identitatea, analizele noastre au scos la iveală că o parte din activitate a fost legată de o persoană care are legătură cu PSD”, a explicat Nathaniel Gleicher, șeful pentru cyber-security al Facebook.

 

Reprezentanții rețelei de socializare aceste conturi eliminate aveau aproape 1.500 de urmăritori (followers). De asemenea, au identificat un buget pentru publicitate de aproape 650 de dolari. Reclamele erau plătite fie în dolari, euro, fie în lei.

De asemenea, Facebook a șters 137 de pagini de Facebook și conturi de Instagram din Marea Britanie, care incitau la ură și dezbinare prin informațiile publicate pe conturi false de către activiști de extremă dreaptă.


Citește și:

EXCLUSIV | Descoperire istorică! Un brașovean și un iranian au găsit, ascuns într-un dulap de epocă și neatins de 80 de ani, dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României!

Laura Codruţa Kovesi a fost confirmată drept candidatul Parlamentului European pentru șefia Parchetului European

Alianța 2020 USR PLUS nu se va regăsi la alegerile europarlamentare, a decis Biroul Electoral Central. Opoziția contestă decizia în justiție și anunță candidaturi pe liste separate

Leul românesc, cea mai slabă evoluție dintre monedele din Europa de Est și analiștii cred că va mai scădea


 

Close
Închide
  Close