Mergi direct la conținut »
Facebook oferă recompense de până la 40.000 de dolari celor care descoperă scurgeri masive de date
Ştiri Libertatea > Ştiri > Facebook oferă recompense de până la 40.000 de dolari celor care descoperă scurgeri masive de date

Facebook oferă recompense de până la 40.000 de dolari celor care descoperă scurgeri masive de date

Compania Facebook a anunţat lansarea unui program de recompense, miercuri, prin intermediul căruia oferă bani utilizatorilor care descoperă breşe de securitate sau scurgeri de date.

În urma scandalului Cambridge Analytica, Facebook a anunțat lansarea primul program împotriva utilizării abuzive a datelor, Data Abuse Bounty.

Cei care descoperă moduri în care părţi terţe abuzează de datele utilizatorilor de pe rețeaua de socializare pot primi recompense care încep de la 500 de dolari şi pot ajunge până la 40.000 de dolari în cadrul descoperirilor de importanţă majoră.

Astfel, pentru a intra în posesia recompensei, cazul prezentat trebuie să implice cel puţin 10.000 de utilizatori, să demonstreze modul în care s-a realizat abuzul de date (nu doar colectarea acestora), iar situaţia trebuie să fie una de care compania nu este conştientă în momentul de faţă.

Datele furnizate vor fi verificate de echipa pentru abuzuri şi erori și, dacă se constată un abuz, cei care au provocat scurgerea de date vor fi trași la răspundere pe cale legală.

CSO-ul companiei, Alex Stamos, a declarat că programul Data Abuse Bounty va ajuta la descoperirea cazurilor de abuz. „Ne va ajuta să descoperim cazurile de abuz care nu sunt legate de vulnerabilitatea securităţii. Acest proiect va acoperi ambele emisfere şi ne va ajuta să identificăm mai multe cazuri precum Cambridge Analytica pentru a afla primii despre aceste probleme şi pentru a le rezolva cât mai repede”, a spus el.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Scandalul scurgerii de date de la Facebook către compania Cambridge Analytica a început acum trei săptămâni. Informații despre 87 de milioane de conturi din întreaga lume au ajuns pe serverele Cambridge Analytica, acestea fiind folosite în cadrul campaniei electorale prezidențiale americane din 2016, dar și în cazul altor alegeri din țări aflate în Europa și Africa.

Mark Zuckerberg a fost audiat în Congresul SUA, la Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA. Fondatorul Facebook a dat explicații în fața senatorilor, după scandalul Cambridge Analytica.

„A fost greșeala mea și îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, eu conduc compania și sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici”. a spus Mark Zuckerberg, în fața Congresului.


Cine este Aleksandr Kogan, cercetătorul basarabean acuzat de Facebook în scandalul Cambridge Analtytica


 

Close
Închide
  Close