Mergi direct la conținut »
Falimentul Astra se amână DIN NOU. CARE SUNT EFECTELE?

De Ileana Ilie,

Tribunalul Bucureşti, care trebuia să decidă azi intrarea în faliment a asigurătorului, a amânat iar decizia, de data aceasta pentru 3 decembrie. Asta înseamnă că Fondul de Garantare a Asiguraţilor nu poate plăti încă daunele oamenilor.
Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august a acestui an, intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și a decis retragerea autorizației de funcționare a companiei, societatea aflându-se în administrare specială.
Conform legii, falimentul unei societăți de asigurare este hotărât de către o instanță judecătorească. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va efectua plățile către creditorii de asigurări de la data rămânerii definitive a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment în limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare).
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare și al bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA, preluând, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare.
Astfel, în România au fost preluate 1.826.483 de polițe și 51.566 de dosare daună, în Germania – 6.128 de polițe și 193 de dosare de daună, în Slovacia – polițe: 22.752, dosare daună: 642; Ungaria – polițe:191.241, dosare daună: 4.809.

Close
Închide
  Close