Mergi direct la conținut »
Familia Bodnariu se mută definitiv în România

Soții Marius și Ruth Bodnariu, cei ce s-au luptat mai bine de opt luni cu autoritățile norvegiene de la Barnevernet, care le luaseră cei cinci copii, au anunțat aseară că au hotârât să se stabilească definitiv în România.

De Georgiana Marcu,

Familia Bodnariu a ajuns, la sfârșitul lunii trecute, în România, unde își propusese să petreacă o vacanță la sfârșitul lungului proces cu autoritățile norvegiene pentru recuperarea copiilor.

Se pare că cei șapte și-au găsit liniștea aici și au decis să se rupă definitiv de Norvegia. ”Cu o inimă recunoscătoare și plină de mulțumire față de Dumnezeu și față de dumneavoastră, vă aducem la cunoștință că ne-am hotărât să ne stabilim în România. După întoarcerea copiilor, mai cu seama în ultima vreme, am încercat să ne găsim intimitatea, liniștea și pacea în familie prin a părăsi Naustdal și a vizita România. Considerăm deja aceasta ca pe o reușită din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a rămâne în România”, au anunțat soții Bodnariu.

Soții Bodnariu au învins în instanță, după opt luni în care statul norvegian i-a ținut departe de cei cinci copii. Reprezentanții României au reușit să impună un raport asupra abuzurilor Barnevernet, în Consiliul Europei, deși Norvegia a încercat să evite procedura.

Puși sub urmărire penală în Norvegia

Cu toate că familia s-a reunit printr-o decizie definitivă a magistraților, problemele soților Bodnariu nu s-au temninat. Zilele trecute, Marius și Ruth au fost puși sub urmărire penală de procurorii norvegieni pentru violenţe asupra celor cinci copii ai lor. Asta pentru că în timpul luptei pentru copii cu Barnevernet, aceștia au recunoscut că, din când în când, îi mai atingeau uşor pe micuți.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Cei doi au ținut să facă precizări și în legătură cu acest caz: ”Legat de cazul cu poliția, dorim să facem câteva clarificări: nu este un caz nou, este același caz început în noiembrie 2015. Nu sunt date sau dovezi noi și, cu toate acestea, ne surprinde decizia oficialilor de a continua acest caz într-o astfel de manieră” a mai precizat familia româno-norvegiană.

Coşmarul familiei Bodnariu a început în luna noiembrie a anului trecut, când copiii au fost luaţi din familie în urma denunţului unei profesoare. Cei doi părinţi au avut un program de vizitare a copiilor foarte strict, iar pe fetele cele mari nu aveau voie să le vadă deloc, în timp ce pe bebeluşul de patru luni îl vedeau de două ori pe săptămână. Ceilalţi doi copii aveau voie să îşi vadă părinţii doar o dată pe săptămână.

Close
Închide
  Close